Kos you're worth it!

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Voor de 15e keer ging ik dit jaar naar Griekenland. Jolanda is al veel langer Griekenlandfan en heeft mij met dit virus aangestoken toen ik haar 14 jaar geleden leerde kennen. Je kunt wel stellen dat we er met enige regelmaat komen dus. Dat is niet voor niets, het is een heerlijk land met prachtige eilanden en lekker eten. Naast alle mooie reizen en roadtrips die we maken is Griekenland onze vaste waarde voor een heerlijke relaxvakantie. Dit jaar is Kos onze bestemming. Ik kan het iedereen aanraden. Waarom? Kos you’re worth it!

Kos

Reizigers op strandvakantie?

Na onze mooie reis dit jaar naar Namibie en Botswana (lees meer hier, hier en hier) en onze roadtrip door Scandinavie was ons reisbudget wel een beetje op en bovendien ook de vakantiedagen. We besloten dus op low budget vakantie te gaan, 11 dagen naar Kos. Dit jaar een goedkoop hotel en zonder huurauto. We zouden lekker op het strandje bij het hotel gaan liggen en in het dorpje Kardamaina gaan eten. Het liep iets anders.

We vinden het leuk om steeds op zoek te gaan naar nieuwe leuke plekjes en willen ook wel eens in een ander dorpje gaan eten. Dat is het reizigersbloed in ons, zelfs op een strandvakantie. Na 2 dagen huurden we een auto, via Rentalcars.com. Dat ging supersnel en makkelijk.

Kos

Het goedkope hotel zag er prachtig uit op de foto’s en was misschien wel te mooi om waar te zijn. Dat bleek het ook te zijn. Het was klein, vies en gehorig. De kamer met zeezicht was wel goed voor onze lenigheid, want je moest je in allerlei bochten wringen om een stukje zee te kunnen zien. We hebben het 4 dagen volgehouden, maar toen waren we het echt zat en gingen we op zoek naar een beter hotel. Dat zou toch moeten lukken nu we een auto onder onze kont hadden. Gelukkig snapte de eigenaar ook wel dat hij niet het keurmerk van Max zou krijgen en hoefden we niet te betalen voor de dagen dat we er niet meer zouden zitten.

Kos

Een nieuwe fijne plek

Na wat zoekwerk vonden we een prachtig hotel aan de buitenrand van Kos stad, het Lango Design Hotel & Spa. Dit jaar geopend en superdeluxe, het andere uiterste van ons eerste hotel. We hebben eigenlijk nooit een hotel met ontbijt, maar ik denk dat het ontbijt in dit hotel tot de beste in Griekenland behoort. Ongelooflijk uitgebreid en lekker! Genieten! We vonden wel dat we dat verdiend hadden, Kos your worth it!

Kos

Daarmee kwam onze low budget vakantie definitief tot een einde, maar anders zou onze mening over Kos te zwaar beinvloed worden door een slecht hotel en dat heeft Kos dan weer niet verdient. Ik kan nu met recht zeggen dat ook Kos een fantastisch Grieks eiland is met prachtige dorpjes, een leuke hoofdstad en heel veel mooie plekjes. Oh ja, ook het eten is er top!

Kos

Met ons autootje reden we naar alle hoeken van het eiland om zoveel mogelijk te zien. We zagen zoutvelden, bergdorpjes, heerlijke strandjes, verrassend lekkere tavernes en bezochten een echt kasteel. De Grieken waren weer eens ouderwets vriendelijk! Het leven is te kort om niet te genieten!

Kos your worth it!Lees meer over mooie Griekse bestemmingen op de Griekenlandpagina.

Ben jij al eens op Kos geweest en ben jij ook zo enthousiast? Ik wel! In een volgend blog beschrijf ik de leuke plekjes waar we zijn geweest! Stay tuned!

 

Pin It on Pinterest

Share This