Kuala Lumpur

Het begin van onze reis door Maleisie

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Wij zijn in Maleisie. Ons hotel zit midden in de Chinese wijk, vlakbij de Petaling Markt. Overdag is dit een rustig marktje met aan beide kanten van de straat kraampjes waar ze alles verkopen wat los en vast zit, maar met name merktassen, horloges, aanstekers, etc. s’Avonds wordt ook het middenstuk volgebouwd met kraamjes en wordt een vrij hektische ervaring om doorheen te lopen…iedereen wil heel graag iets verkopen!

Chinese restaurants

Er zitten hier natuurlijk ook heel veel chinese restaurants met de geweldigste gerechten…heerlijke peking eend, mijn favoriet…kangkung (groente) en lekkere noodle gerechten.

 

Het weer

Overdag is het heerlijk zonnig en heel warm. Aan het eind van de middag gaat het nog behoorlijk onweren en krijgen we een tropische stortbui over ons heen, om daarna weer op te klaren zodat je weer lekker buiten kunt zitten.

 

Indiase tempel

Vlakbij de chinese wijk zit de Sri Mahamariamman tempel, een Zuid-Indiase tempel met geweldige versieringen…echt de moeite waard om te bezoeken…ook als je al in Zuid-India bent geweest. Of misschien juist als je in Zuid-India bent geweest.

Foodies

Als je in Kuala Lumpur bent en je houdt van eten dat moet je naar de straat Jalan Alor…ten minste dat zeggen alle reisgidsen, internet, travelblogger, reissites en ga zo maar door. Daar gingen wij dus heen, met hoge verwachtingen. En deze verwachtingen zijn meer dan uitgekomen…wat een heerlijke straat. Je kunt er uiteraard Maleisisch eten, maar ook Chinees, Vietnamees, Thais en Cambodjaans. Een hele lange straat met restaurantjes met terrassen vol plastic tafels en stoelen en het belangrijkste met geweldig lekker eten. Wij waren bij een Thai/Cambodjaans restaurantje…heerlijke loempia’s, sate, Cambodjaanse noodles, gebakken rijst.

Petronas Towers

Met volle buiken liepen we richting de Petronas Towers…deze zijn s’avonds helemaal verlicht en zijn een groot spektakel. Ervoor is een leuke lichtshow met de fonteinen en bijpassende muziek…leuk!

 

Kuala Lumpur is een stuk moderner dan bijvoorbeel Delhi of Phnom Penh, maar onmiskenbaar een aziatische stad, waar meerdere culturen samensmelten tot een mooi geheel.

Mijn volgende blog gaat over het vervolg van onze reis, Cameron Highlands, Penang en Langkawi.

Pin It on Pinterest

Share This