De Liebster award voor Indenvreemde.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Na maar liefst vier maanden bloggen op Indenvreemde.nl stond ik toch even met een mond vol digitale tanden. Ik ben genomineerd voor de Liebster Award voor mijn blog Indenvreemde.nl. De WAT Award?? De Liebster Award inderdaad. Ik moest het zelf even opzoeken, maar was toen aangenaam verrast en vereerd.

Liebster Award

De Liebster Award is een prijs die alleen bestaat op internet en door bloggers aan bloggers wordt toegekend. Het geeft beginnende bloggers een teken van waardering. Je ontvangt een aantal vragen om wat meer zaken over jezelf te delen zodat je volgers ook de mens achter het blog leert kennen. Het is de bedoeling dat je de Award doorgeeft aan andere beginnende bloggers waarvan je vind dat ze goed bezig zijn en de Liebster Award verdienen. Ik ga dat dus ook zeker doen.

Stef In Control

ik heb de Award gekregen van Stef In Control. Ik wil Stef bij deze ontzettend bedanken voor deze eer. Echt onwijs gaaf om hem te ontvangen. Het maakt natuurlijk wel uit van wie je de Award krijgt. Ik heb het geluk om hem van Stef te krijgen omdat ik ontzettend veel waardering voor hem heb. Waarom? Dat zal ik je vertellen. Stef is echt  ‘In Control’ van zijn leven. Hij volgt zijn hart en is gaan reizen. Heeft zijn baan opgezegd om met een rugzak door Azie te trekken. Dit doet hij samen met zijn vriendin. Wij kunnen hun avonturen volgen via zijn blog en via verschillende social media kanalen als Facebook en Instagram. Mooie verhalen met humor en ook nog eens fantastische foto’s. Ik zou zeggen, ga hem volgen. Echt genieten!!

Stef In Control

De vragen van Stef

Stef heeft mij tien vragen gesteld en die beantwoord ik hierbij.

1. Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik ben getrouwd met Jolanda en we wonen met onze twee poezendiva’s Momo en Lhasa in Amsterdam. Vaak zijn we te vinden in ons ‘huisje in het bos’ in het mooie Drenthe. Ik werk voor de Nederlandse tak van een Indiaas bedrijf dat consultancy levert in de telecom industrie op het gebied van innovatieprocessen en kwaliteit. Nieuwe diensten die door service providers in de markt worden gezet moeten ontwikkeld en getest worden. Ik begeleid de processen om te zorgen dat de dienst goed werkt op het moment dat deze ‘live’ gaat en de klanten de dienst kunnen gaan gebruiken.

2. Wat doe je het allerliefst, als geld geen rol zou spelen?
Dat is een makkie, heel veel reizen natuurlijk! Zo veel mogelijk van de wereld zien.

3. Als ik vrienden of familie zou vragen om je in 3 woorden te beschrijven, welke woorden zullen dat zijn?
Creatief, eerlijk en geduldig.

4. Wat is je mooiste karaktereigenschap?
Ik neem het leven zoals het komt en kan snel zaken accepteren. Dit betekent natuurlijk niet dat ik zomaar overal tevreden mee ben, maar heb wel heel sterk het “pick your battles” gevoel. Ik probeer me alleen druk te maken over zaken waar ik een verschil kan maken en de andere dingen te accepteren of the negeren.

5. Tegen wie kijk je echt op en waarom?
Hmm, ik geloof niet dat ik tegen iemand op kijk, maar er zijn wel mensen waar ik heel veel respect voor heb. Vlak bij me heb ik heel veel respect voor Jolanda, mijn vrouw. Zij heeft ondanks veel tegenslag in haar leven een hele positieve levenshouding en gebruikt dat ook om andere mensen te helpen als counsellor en coach. Lees haar blog op Jolandatoet.nl. Daarnaast heb ik heel veel respect voor mensen die hun hart durven te volgen. Mooi voorbeeld daarvan is StefInControl, je baan opzeggen om te gaan reizen en jezelf te herontdekken…respect!

6. Wat is je allermooiste moment op reis?
Ik heb mijn vrouw ontmoet op een reis door Kenia en Tanzania. We houden allebei van reizen dus dat schepte wel een band. We zijn al sinds 2004 gelukkig met elkaar en gaan samen nog vele reizen maken.

7. Wat maakt reizen voor jou zo bijzonder?
De vrijheid om te kunnen doen en laten wat je wilt. Nieuwe ervaringen opdoen waardoor je als mens weer een stukje groeit en wijzer wordt.

8. Wat was je laatste geluksmomentje?
Ik hou erg van koken en eten. Ik sleep ook altijd kookboeken mee terug van onze reizen. Vaak hebben de kleine gelukmomentjes van mij te maken met iets dat ik eet en dat ik zo lekker vind dat ik er heel erg vrolijk van wordt. Het laatste geluksmomentje op reis was tijdens onze reis door Maleisie in Kuala Lumpur. Daar aten we in de befaamde straat Jalan Alor bij een Thais/Cambodjaans restaurant. Iedereen gaat naar deze straat om goedkoop streetfood te eten. Voor onder de 5,- euro moet je daar je buikje kunnen vol eten. Wij konden gewoon 40,- euro aftikken omdat we zo’n beetje de halve kaart hadden besteld…zo lekker was het.

9. Welk land staat bovenaan je lijst om te bezoeken?

Op onze bucketlist staat voor volgend jaar een fly-drive naar Namibie en Botswana op de planning. Ik ben daar in 2003 al een keer geweest tijdens een rondreis door zuidelijk Afrika. In Botswana ben ik 3 uur in het Chobe National Park geweest en ik heb altijd het gevoel gehad dat ik hier nog een keer naar terug wilde. In Namibie vond ik Etosha NP geweldig. Je kunt daar een hele avond aan een waterput zitten en kijken naar alle dieren die komen drinken. Het is een soort National Geographic Live.

10. Wat doe je over 5 jaar?

Nog meer reizen.

 

De volgende genomineerde

ik had een aantal reisbloggers waarvan ik direct het gevoel had dat ik die zou willen nomineren. Nu bleek dat ik niet de enige was omdat een aantal van hen hem al had gewonnen…en terecht. Maar één van mijn favoriete blogs heeft hem nog niet gewonnen en die wil ik dus nomineren.

Ik wil bij deze Remco en Linda van Travellersoftheworld.nl nomineren. Een fantastisch mooi blog van twee mensen die op jonge leeftijd al heel wat reiservaring hebben opgebouwd. Deze ervaring delen ze graag met je. Kijk maar eens op hun blog. Dit jaar gaan ze maar liefst 3,5 week naar China. Ik ben nu al benieuwd naar hun belevenissen in dit prachtige land.

Travellersoftheworld

Volg ze ook op Facebook en Instagram.

Ik heb de volgende elf vragen bedacht en ben heel benieuwd naar hun antwoorden.

Elf vragen voor Remco en Linda van Travellersoftheworld.nl

 1. Wie is travellers of the world?
 2. Waarom wil je een traveller of the world zijn?
 3. Waarom ben je begonnen met bloggen?
 4. Wat zijn je toekomst dromen voor je blog?
 5. Wat is het gekste dat je op een reis hebt meegemaakt?
 6. Wat maakt een reis voor jou een top reis?
 7. Welke plek op de wereld kun je iedereen aanraden om naar toe te gaan en waarom?
 8. Wat stop je als eerste in je backpack als je op reis gaat?
 9. Wat mis je het meest uit Nederland als je op reis bent?
 10. Wat is je levensmotto?
 11. Hoe wil je terug kijken op je leven als je later oud bent?

ik hoop dat jullie de nominatie accepteren en de Liebster Award ook weer door willen geven.

Pin It on Pinterest

Share This