Limburgs zuurvlees

Met homemade frites en appelmoes
 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Wat een dagje Maastricht al niet teweeg kan brengen. Het was heerlijk weer en Maastricht is altijd leuk om te bezoeken. Al is het alleen maar voor een leuke stadswandeling.

Maastricht

Limburg is een prachtige provincie en we besloten ook nog een bezoekje te brengen aan het Geuldal. Je kunt hier heerlijk wandelen, zeker op z’n mooie dag met heel veel zon. 

Maastricht

Natuurlijk aten we er een stukje lekkere Limburgse vlaai, uhhm, eigenlijk at ik drie stukjes limburgse vlaai. Tsja, zo vaak kom ik er nu ook weer niet. Natuurlijk met abrikozen, maar ook de kruisbes variant met schuimpjes is heerlijk. De vlaai met verse pruimen topte het aardig af. 

Maastricht

Maar daar bleef het niet bij, ook een andere lokale lekkernij moest ik proberen, Friet met zuurvlees.

Maastricht

Heerlijk! Ik besloot dat ik dit ook thuis eens wilde proberen te maken. Nou dat is gelukt! Vaak zit er in de recepten kruidkoek, voor de smaak maar ook om te binden. Omdat Jolanda glutenvrij eet is dat geen optie, maar met koekruiden voor de smaak en maizena om te binden kom je ook een heel eind. Ik koos ervoor om het vlees te garen in de slowcooker, dan heb je er geen omkijken naar.Recept voor Limburgs zuurvlees met homemade frites en appelmoes

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingrediënten

Zuurvlees

800 gram stoofvlees
200 ml azijn
200 ml water
3 larierblaadjes
2 uien
2 eetlepels koekkruiden
3 volle eetlepels appelstroop
Maizena
Klontje roomboter
Peper en zout
Olie om in te bakkenStappen

Snij de stooflappen in grove stukken en bestrooi met peper en zout. Bak ze in de olie rondom bruin. Doe ze daarna in de slowcooker.

Snij de uien in ringen en bak deze in het vet van het vlees goudbruin. Voeg ze daarna bij het vlees samen met de azijn, het water, de laurierblaadjes, de koekkruiden en de appelstroop.

Zet de slowcooker op de hoogste stand en laat het vlees lekker sudderen totdat het uit elkaar valt. Dit duurt een uur of 3 a 4, afhankelijk van het vlees.

Haal het vlees uit de slowcooker en doe het vocht in een steelpannetje. Zet dit op het vuur. Maak een papje van de maizena en wat water en voeg bij het vocht. Voeg een klontje boter toe en roer totdat deze is gesmolten en er een wat dikkere glanzende saus ontstaat.

Schenk deze voor het serveren weer over het vlees.

Serveer met verse frieten en homemade appelmoes.

 

Vrij van

Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This