Lissabon

De meer dan stedentripwaardige hoofdstad van Portugal

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Tijdens onze tiendaagse roadtrip door Portugal kwamen we natuurlijk ook in de hoofdstad Lissabon. We hadden eerder al eens een stedentrip gedaan naar Lissabon en wisten dat we ons daar prima zouden kunnen vermaken. Het is gewoon een hele leuke stad. Er is veel te zien en te doen en je kunt er bovendien heerlijk eten. Op-en-top Portugal!

Aan de Taag

We waren met de auto en vonden al snel een prima en gratis parkeerplek aan de rivier de Taag, vlakbij Ponte 25 de Abril, de langste hangbrug van Europa. Aan de overkant zie jet het bekende Christus beeld, Santuario Nacional de Cristo Rei. We dronken een kopje koffie met dit prachtige uitzicht en het heerlijke weer. Lekker genieten!

Lissabon

Daarvandaan liepen we op ons gemak langs het water naar het Padrao dos Descobrimentos, een 52 meter hoog betonnen monument ter ere van de ontdekkingsreiziger. Dat spreekt ons natuurlijk wel aan.

Lissabon

Het is een indrukwekkend beeldhouwwerk. Als je nog eens tukje doorloopt dan kom je bij de bekende toren van Belem, die in het water van de Taag is gebouwd. Ziet er prachtig uit, maar hou rekening met lange wachttijden als je ook de binnenkant wilt bezichtigen.

Lissabon

We liepen onder de drukke kustweg, de N6, door en een klein stukje terug richting Padrao dos Descobrimentos om daar het prachtige Mosteiro dos Jeronimos te bezoeken.

Lissabon

Dit is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Lissabon. Het is een prachtig klooster met een mooie tuin er omheen. De bekendste ontdekkingsreiziger van Portugal, Vaso da Gama, ligt hier begrafen in een tombe.

Naar het centrum

Deze drie bezienswaardigheden liggen vlak bij elkaar, maar wel een stukje uit het centrum. Wij namen een leuke oude tram richting het centrum en stapten uit op het Praca do Comercio, een gigantisch plein in het centrum.

Lissabon

Lissabon

Loop door de poort en betreedt het centrum met gezellige restaurantjes, winkels en cafe’s. We hadden ondertussen best honger gekregen en gelukkig kun je in Lissabon heerlijk eten. We kozen voor een leuk visrestaurant en aten heerlijke gegrilde octopus en sardines. Het was smullen. De prijzen liggen in het centrum van Lissabon wel iets hoger dan elders.

Lissabon

Lissabon

Weer vol met energie ontdekten we het centrum. Met de tram bezochten we het kasteel van Sao Jorge dat hoog boven de stad uittorent. Je hebt hiervandaan een prachtig uitzicht over Lissabon.

LissabonHier zie je een kloosterruine, Convento do Carmo die ook zeker het bezoeken waard is. Op de voorgrond zie je de Santa Justa lift. Ook daar heb je een mooi uitzicht over de stad.

Lissabon

Lissabon

Natuurlijk kun je je ook met de hop-on-hop-off bus laten vervoeren, maar het is veel leuker om de oude trammetjes te nemen die je ook overal brengen. Met een Lisbon Card is dit super eenvoudig en je krijgt ook nog eens veel kortingen bij de bezienswaardigheden.

Lissabon

Mocht je de drukte van de stad even zat zijn, bezoek dan eens een van de leuke en rustige parkjes buiten het centrum.

Lissabon

Pak een bankje en geniet van de rust met in de verte het tot geroezemoes van de stad of maak een wandeling langs de Taag.

Lissabon

Een ander te gekke plek is het Lisbon Oceanarium, Het grootse aquarium van Europa en met als toegift ook nog eens hele schattige otters.

Lissabon

Onze hernieuwde kennismaking met Lissabon was een feest van herkenning. Deze ontzettend leuke stad is een bezoek meer dan waard, of dat nou als onderdeel van een roadtrip is of tijdens een stedentrip. Lissabon is op-en-top Portugal.

 

Pin It on Pinterest

Share This