Malmo, de verrassing van Zweden

Op onze roadtrip door Scandinavie

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Tijdens onze roadtrip door Denemarken, Zweden en Noorwegen gingen we over de Öresundbrug van Denemarken naar Zweden en was onze eerste Zweedse bestemming Lund. Vanuit Lund bezochten we Malmö en aan het eind van de roadtrip zouden we nog een overnachting in Malmö zelf hebben. Gelukkig, want Malmö bleek een hele leuke, niet al te grote, relaxte stad te zijn.

The Bridge

Als groot fan van de Netflix serie The Bridge (absolute aanrader als je van thrillers houdt) wilde ik perse over deze brug, de Öresundbrug,  rijden tijdens onze roadtrip en het liefst ook nog een mooi plekje vinden waarvandaan je een goed beeld van de brug hebt. Voordat we over de brug gingen, keken we eerst aan Deense kant.  Daar vonden we een heel leuk klein dorpje, Dragør, waarvandaan je de brug kunt zien, maar het uitzicht zou mooier moeten kunnen. We besloten aan de Zweedse ook nog een keer te gaan kijken. Daar was het uitzicht een stuk beter, bij de wijk Limhamn. Daar heb ik deze headerfoto genomen.

Turning torso

De Turning Torso is de eye-catcher van Malmö. Dit markante gebouw staat in de hippe wijk Vastra Hamnen. Dit was de eerste CO2 neutrale wijk van Europa.

Malmo

Stortorget

Dit grote centrale plein van Malmö met stadhuis en beeld Karl Gustav is omringd door gezellige cafe’s en restaurants. Een ideale plek voor Fika, lekker bakkie koffie met een kanelbullar.

Malmo

Malmo

Nu zou ik kunnen zeggen dat Koning Karl Gustav een verbroederaar, een verbinder, een bruggenbouwer was en dat daarom onderstaande foto hier een uistekende representatie van is, maar een korte check op wikipedia liet mij net iets teveel het woord ‘War’ zien om mij te kunnen overtuigen van dit feit. Het blijft wel een grappige foto. Het beeld van Karl Gustav staat op Stortorget.

Malmo

Sankt Petri Kyrka

Vlakbij Stortorget vind je de Sankt Petri, een mooie oude kerk van rode baksteen.  Schijnt vanbinnen ook erg de moeite waard te zijn. Helaas was deze gesloten toen wij er waren.

Malmo

Malmohus en Kungsparken

Op korte loopafstand van het centrum vind je het Malmöhus, een geheel gerenoveerd kasteel in de geest van de 16e eeuw.

Malmo

In het kasteel bevind zich nu een museum. Heb je hier even geen zin in, dan kun je lekker wandelen in het Kungspark bij het kasteel. Je voelt je er als Nederlander wel thuis met zo’n prachtige molen.

Malmo

Dagtrip naar Kopenhagen of ontdek Skane vanuit Malmö

Malmö is een ideale locatie op Kopenhagen te bezoeken. Roadtrip Denemarken, Zweden, Noorwegen

Een andere leuke optie is het ontdekken van mooie Skane, de graanschuur van Zweden, het mooiste strand van Zweden en Ales Stenar, het Stonehenge van Zweden. Vergeet ook niet om het leuke stadje Lund aan te doen.

Roadtrip Denemarken, Zweden, Noorwegen

Roadtrip Denemarken, Zweden, Noorwegen

Roadtrip Denemarken, Zweden, Noorwegen

Kortom, Malmö geeft genoeg mogelijkheden om je er een paar dagen te vermaken. Voor ons was het één van de leuke verrassing van Zweden.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This