
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
Ingredienten
400 gram kipdijfilet
3 grote uien, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
1/2 bosje peterselie, fijngesneden
1/2 bosje koriander, fijngesneden
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel saffraanpoeder of kurkuma
1 portie saffraan
1 kleine citroen
3 eieren
Peper en zout naar smaak
Stappen
Snij de kipdijfilet in grove stukken en bak ze aan in wat olie in de tajine.
Doe de knoflook, koriander en de helft van de peterselie erbij. Voeg naar smaak wat peper en zou toe. Bak dit kort mee.
Dan voeg je het gemberpoeder, kaneelpoeder, safraan, saffraanpoeder (eventueel vervangen door kurkuma) en het sap van de citroen toe. Laat dit een minuut of 20 sudderen.
Klop de eieren met de overgebleven peterselie en voeg dit toe aan de tajine. Doe nu de deksel op de tajine en laat het ei in ongeveer 10 minuten stollen.
Doe er eventueel nog wat koriander- of peterselieblaadjes overheen en serveer direct in de tajine.
Nog meer inspiratie
Sharing is caring!