Marokaanse kip mkaddam souiri

Specialiteit uit de stad Essaouira
               
ReisverhalenWereldgerechten
Zo gaat het bij ons nou altijd! We maken plannen voor onze reizen voor zowel de nabije toekomst als de verre toekomst. Altijd veranderen onze plannen. Soms al ver van tevoren, maar ook op het laatste moment. Zo hadden wij het plan opgevat om dit jaar een rondreis naar Thailand en Marokko te gaan maken. Thailland in januari en Marokko ergens in september. Thailand ging niet door omdat we geen goede tickets konden kopen. Ondertussen hebben we die ruimte opgevuld met mooie andere reizen, maar Marokko stond nog steeds. Nu zaten we per toeval (of niet) weer eens op de KLM site en tot onze verbazing waren de tickets ineens heel erg interessant geworden, met als gevolg dat we eind van het jaar naar Thailand gaan in plaats van Marokko. Onze reis naar Marokko moeten we dus nog even uitstellen. Marrakech Waarom vertel ik dit allemaal? Nou, dat heeft er mee te maken dat als we een reis aan het voorbereiden zijn, zoals we voor Marokko aan het doen waren, dan vind ik het ook leuk om alvast gerechten uit dat land klaar te maken. Zo ook dit heerlijke gerecht. Het is de specialiteit uit de stad Souira of Essaouira zoals het tegenwoordig bekent staat. Als er zulke lekkere gerechten vandaan komen dan wil ik er wel eens een kijkje gaan nemen. Marokko blijft voorlopig hoog op de wensenlijst staan. Dit gerecht wordt traditioneel geserveerd in een mooie decoratieve tajine. Ik vind het dan net zo makkelijk om het hele gerecht ook in de tajine klaar te maken. Controleer dan wel even of de tajine geschikt is om ook daadwerkelijk in te koken, want sommige zijn alleen ter decoratie.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

Ingredienten

400 gram kipdijfilet
3 grote uien, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
1/2 bosje peterselie, fijngesneden
1/2 bosje koriander, fijngesneden
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel saffraanpoeder of kurkuma
1 portie saffraan
1 kleine citroen
3 eieren
Peper en zout naar smaak

Stappen

Snij de kipdijfilet in grove stukken en bak ze aan in wat olie in de tajine.

Doe de knoflook, koriander en de helft van de peterselie erbij. Voeg naar smaak wat peper en zou toe. Bak dit kort mee.

Dan voeg je het gemberpoeder, kaneelpoeder, safraan, saffraanpoeder (eventueel vervangen door kurkuma)  en het sap van de citroen toe. Laat dit een minuut of 20 sudderen.

Klop de eieren met de overgebleven peterselie en voeg dit toe aan de tajine. Doe nu de deksel op de tajine en laat het ei in ongeveer 10 minuten stollen.

Doe er eventueel nog wat koriander- of peterselieblaadjes overheen en serveer direct in de tajine.

 

Besaha! Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This