Op pad met 14 leeuwen

De Masai Mara, Kenia

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Op safari in de Masai Mara in Kenia. Ik kan je vertellen, veel mooier wordt het niet. De Masai Mara grenst aan het Serengeti National Park in Tanzania. Het is een gigantisch gebied waar heel veel dieren rondlopen zoals gnu’s, zebra’s, gazelles, maar ook leeuwen.

 

Geluksdag!

Met een jeep reden wij op de onverharde paden op zoek naar de dieren. Er wordt geschat dat er ruim 1,5 miljoen grazers in dit gebied rondlopen en het is dan ook niet verwonderlijk dat er ook veel roofdieren zijn. Zoals de koning der dieren, de leeuw. We waren al de hele dag aan het rijden toen we een groepje leeuwen achter een bosje zagen. De chauffeur parkeerde de jeep zodat we een goed zicht hadden op het groepje. We stonden er net toen ze in beweging kwamen en tot onze grote vreugde kwamen ze recht op ons af. Wat een geluk! Het bleken er bovendien veel meer te zijn dan we in eerste instantie konden zien. Ik telde er in totaal 14. Eén leeuw, een aantal leeuwinnen en ook een stel pubs. Wat een geweldige ervaring. Ze lijken zich totaal niet te interesseren voor ons en lopen langs ons. Kijken soms op en lopen dan weer door. Prachtig! Het was onze geluksdag!

Bekijk de video!

Zoals je kunt zien is het gebied best groen. Voldoende te grazen dus en voldoende grazers als prooi voor deze prachtige roofdieren. Later zouden we nog veel meer mooie natuur en geweldige dieren zien op onze rondreis Kenia en Tanzania. Maar achteraf kan ik wel zeggen dat dit een van de hoogtepunten was.

Pin It on Pinterest

Share This