Ga voor het Turkse brood en de pul biber (Turkse rode pepervlokken) eens naar die gezellige leuke Turkse winkeltjes bij je in de buurt. Probeer dan gelijk eens wat andere producten die je nog niet kent. Zo ben ik gek op ingemaakte groenten of granaatappelsiroop (nar ekşisi). Deze laatste is vrij zuur en is ideaal voor marinades of dressings. Gebruik het zoals je citroenzuur of azijn gebruikt!
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
1 groene of rode paprika
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 theelepel rode pepervlokken (pul biber (turks) of andere)
1 blikje gehakte tomaten
3 a 4 eieren
zout
zwarte peper
1 handje gehakte peterselie (optioneel)
Stappen
Halveer de ui en snij beide helften in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de paprika. Bak de ui en paprika samen met de knoflook tenen uit de pers in de olijfolie op zacht vuur een minuut of 8.
Voeg de tomaten samen met de rode pepervlokken toe. Je kunt natuurlijk Turkse rode pepervlokken (pul biner) gebruiken, maar als je andere hebt dan is dat ook prima. Ik gebruikte Koreaanse rode pepervlokken, gewoon omdat ik die in huis heb. Bak het geheel nog 10 minuten zachtjes door. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Maak kuiltjes voor de eieren in het groente mengsel en breek daar de eieren in. Laat de eieren gaar worden met de deksel op de pan.
Strooi voor het serveren nog wat rode pepervlokken over de eieren. Eventueel kun je ook nog peterselie er over heel doen.
Serveer met Turks brood en wat knoflook yogurt.
Eet smakelijk!
Sharing is caring!
Het ziet er lekker uit, ik heb eigenlijk niet echt een idee bij Turks eten. Maar streetfood is altijd goed om een cultuur te leren kennen ?
Huh, wat grappig, ik ben 7x in Turkije geweest, maar ik ken dit niet! Terwijl ik toch echt altijd vanalles geprobeerd heb en dol ben op de Turkse keuken! Sterker nog, zelfs mijn kinderen vragen in Nederland nog vaak om ayran, een drankje dat jij vast wel kent. Gelukkig is het hier bij de Turk om de hoek gewoon te koop.
Leuk! Gisteren nog homemade ayran gedronken bij een Turkse vriendin. Ze kan erg goed koken waardoor ik de Turkse keuken heb leren kennen…heerlijk!
Turks streetfood kende ik nog niet, maar toevallig maak ik dit gerecht zelf ook heel vaak! Alleen onder de noemer Israëlisch. Zo lekker met een pitabroodje en wat rijst 🙂
Leuk! Ik vind het heerlijk!
Het Turkse brood is inderdaad erg lekker.
Toen in nog in den Haag woonde kocht ik het vaak,
hier in Chiang Mai gaat dat niet lukken….:)
Berthy
Wie zei ook al weer “elk voordeel heb ze nadeel” haha ?
Dit ziet er heerlijk uit! Ga het echt eens maken. De Turkse winkel zit op 5 min van mij vandaan dus dat moet geen probleem zijn. Ik woon bij best veel Turken in de buurt. Mijn dochter zat er bij in de klas en kreeg regelmatig Turkse pizza’s als lunch als ze ergens ging spelen en op de school bij feestdagen stond de tafel vol Turkse en Marokkaanse hapjes ? mij hoor je niet klagen
Wat een verwennerij! ? heerlijk…lachmacun!! marokkaans is inderdaad ook heerlijk!
Dit ga ik een keer proberen! Ik ken het en vind het onwijs lekker!
Leuk!
Menemen lijkt een beetje op meenemen wat je dus doet bij streetfood. Turks eten vind ik altijd heel lekker. Dus ben benieuwd!
Ik ken dit gerecht ook helemaal niet. Lijkt me erg lekker dus dit ga ik zeker een keer proberen. Heerlijk voor in het weekend 🙂
Leuk!
Leuk om dit recept hier te zien! Ik bracht 9 maanden door in Turkije en at vaak Menemen als ontbijt. Ik mis het eigenlijk wel en nu ik het recept hier terugzie, weet ik wat ik ga klaarmaken vanavond 😀
Leuk!!