Mijn ultieme bucketlist

Dit wil jij ook!

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Regelmatig krijg ik de vraag of ik nog wensen heb op reisgebied. Je bent toch overal geweest? Heb je ondertussen niet alles al een keer gezien? Het klopt inderdaad dat ik al aardig wat gezien heb, maar ik weet ook dat het nooit gaat vervelen. Ik heb daarom speciaal voor jou mijn ultieme bucketlist samengesteld. Dit is mijn top 10.

Bucket #1

Dit is meteen een 5-klapper uit Tibet. Vijf prachtige buckets op een rij. Je kunt zien dat ze al jaren hun dienst hebben bewezen. De vervaagde Chinese tekens verbergen waarschijnlijk een prachtige geschiedenis. Iemand heeft ze met liefde zo mooi opgehangen. Dit wil je toch!

Bucketlist

Bucket #2

Dt is een bucketlistitem met een trieste geschiedenis. Deze mooie buckets hingen in Damascus, Syrië. Hoe zou het deze buckets zijn vergaan in die vreselijke oorlog. Syrië is echt prachtig en ik hoop dat ze een mooie rol gaan spelen in de wederopbouw van dit mooie land. Lees de blogs “What doesn’t kill you, makes you stronger” en “Stroopwafels in Aleppo” over mijn reis in Syrië.

Bucketlist

Bucket #3

Deze bijzonder mooie rode bucket past perfect in het kleurrijke India. Dit is in Mamallapuram. Hij heeft een niet alledaagse vorm en is misschien niet al te praktisch zonder draagbeugel, maar hij is gewoon mooi in z’n eenvoud. Waarom moet India op jouw bucketlist staan? Hierom!

Bucketlist

Bucket #4

Dat Chinezen best een beetje kunnen overdrijven blijkt wel uit deze RHB, Really Heavy Bucket. Hij stond op een mooi plekje in Beijing, maar is natuurlijk helemaal niet praktisch. Zelfs als hij niet gevuld is dan is hij nog te zwaar om te tillen. Dit is echt een statement. Eigenlijk is alles in China een statement, wat een mooi land. Kijk maar eens naar “Lijiang, parel in Yunnan”, “Wutai shan, beklim eens een heilige berg” en “Datong, kom uit je grot en hang in een klooster”.

Bucketlist

Bucket #5

Kijk, dit is nou een bucket naar mijn hart. Deze wordt volledig naar zijn mogelijkheden benut. En dan ook nog eens om lekkere rijst te kweken. Ja, in Ubud op Bali weten ze wel hoe ze een bucket moeten gebruiken. Wat ze ook weten in Ubud is hoe je pannenkoeken moet maken. De lekkerste die ik ooit heb gegeten.

Bucketlist

Bucket #6

De leukste buckets kun je vinden op markten in Azië. Het is een beetje een zoekplaatje, maar als je goed kijkt dan zie je hem. Een beetje bescheiden bucketje, maar niet minder waardevol. Deze stond op zo’n typische markt in Indonesië.

Bucketlist

Bucket #7

Twee buckets water halen, twee buckets pompen. De één is net gevuld, dan ander op weg om gevuld te worden. In de backwaters van Allepey in India heb je thuis geen stromend water. Ontdek meer van het leven op en rond deze backwaters, het is er prachtig!

Bucketlist

Bucket #8

Deze mevrouw in Dali, China, laat de vissen lekker zwemmen in haar buckets. Hier krijg je nog echt verse vis op de markt.

Bucketlist

Bucket #9

Als je je was doet in de lokale rivier, in dit geval de Ganges bij Varanasi, dan kun je wel een beetje bucket van formaat gebruiken. Je wilt natuurlijk maar één keer lopen. Indrukwekkend om de rituelen van de dood te zien en verbazingwekkend hoeveel leven daar is.

Bucketlist

Bucket #10

Last but not least, deze verzameling buckets die gebruikt werd om bouwmateriaal naar de Batu Caves in Maleisië te brengen. Flink sjouwen, want je moet een trap op met heel veel treden. De caves zijn  de klim meer dan waard, een Hindoetempel in een grot.

Bucketlist

Dit waren mijn tien buckets! Ik hoop precies over een jaar, op 1 april 2019, weer mooie nieuwe buckets verzameld te hebben. Heb jij ook zo’n mooie uitdagende bucketlist?

Pin It on Pinterest

Share This