Varen tussen het karstgebergte

Ninh Binh, Vietnam

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Ninh Binh in Vietnam is één van de mooiste gebieden waar ik tijdens mijn reizen ben geweest. Ik vind karstgebergte erg mooi, maar als je er dan ook nog tussendoor kunt varen, ja dan ben ik gelukkig! Vijftig tinten groen waar je ook kijkt. Een kleine honderd kilometer onder Hanoi, dus prima als dagtocht te doen. Je kunt natuurlijk ook in de buurt overnachten zoals ik heb gedaan Ik maakte een boottocht over de Ngo Dong rivier in Tam Coc, ofwel ‘Drie Grotten’.

Vanuit Hué

Met de trein reden we vanuit Hué naar Ninh Binh, een reis van ruim 13 uur. We hadden de softseats, maar ik wil echt niet weten hoe hard de hard seats dan zijn. De vulling was zo versleten dat je op het houten frame zat…ach die balk tussen je 5e en 6e ruggewervel went vanzelf en door het prachtige uitzicht heb je daar toch weinig aandacht voor. Het ontbijt in de trein was niet om over naar huis te schrijven, Je kunt van alles zeggen over de treinen in Vietnam, maar ze rijden wel op tijd! We vertrokken op tijd en kwamen op exact het geplande tijdstip aan. Daar kunnen we hier nog iets van leren. Daarbij moet ik wel de kanttekening plaatsen dat er maar weinig treinen rijden en ik denk dat de gemiddelde snelheid nog geen 50 kilometer per uur is.

Je ziet er veel rijstvelden met grote groepen eenden die hier gefokt worden en groot worden van de rijst. De boottocht duurt 3 uur en het is verstandig om je tegen de zon te beschermen. Daarom zie je ook veel mensen schuilen onder een paraplu, tegen de zon dus. De waterbuffels doen hun naam eer aan en koelen lekker af in het water.

In Ninh Binh gaan we nog even naar de markt, waar we de gebruikelijke waar zien liggen. Heerlijke verse groenten en fruit en … hond. We zien twee karkassen van fikkie liggen. Dit is voor het eerst in Vietnam dat we het daarwerkelijk zien. Toch wat ongemakkelijk als je honden alleen kent als huisdier en niet als voedsel.
Ben jij ook van plan om naar Vietnam te gaan, ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om Ninh Binh niet over te slaan!

Pin It on Pinterest

Share This