Oerhollandse appelmoes of compote met kaneel
Lekker snel uit de magnetron
Appelmoes op de slowboat in Laos
Ik ben gek op appelmoes, maar je kunt het ook overdrijven. Zo ontmoetten wij een Nederlands stel op de slowboat in Laos. Zij was op z’n zachts gezegd niet dol op Aziatisch eten. Ik vraag me dan af waarom je Laos als bestemming kiest, maar niet voor iedereen is het eten een belangrijk onderdeel van de reiservaring. Als oplossing hadden ze een groot aantal blikken/potten appelmoes meegenomen of ergens op de kop getikt. Zo zonde, want ik vond het eten in Laos echt verrassend lekker.
Het recept voor oerhollandse appelmoes met kaneel
Ik heb het recept enigszins aangepast op onze snelle tijd en mijn recept maak je gewoon in de magnetron. Het kaneelstokje heb ik vervangen door wat kaneelpoeder en meestal laat ik de suiker achterwege, want de appels zijn zoet genoeg. De smaak is ouderwets lekker! Ik vind het zelf lekker als er nog kleine stukjes appel te herkennen zijn, compote dus. Doe de appel dan iets minder lang in de magnetron zodat het niet helemaal tot moes gekookt wordt. Gebruik bij voorkeur een appelsoort die geschikt is om moes van te maken, vaak zijn dit de zoetzure soorten. Handappelen zijn meestal minder geschikt om moes van te maken.Vraag in de winkel of een soort geschikt is voor appelmoes.
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
1 snufje kaneel
Stappen
Schil de appelen en snij het klokhuis er uit. Snij de appel in kleine blokjes
Doe de appel in een schaal en dek de schaal af. Doe de schaal minstens 10 minuten in de magnetron op vol vermogen. Controleer daarna of je de appelblokjes eenvoudig met een vork tot moes kunt roeren.
Lukt dan nog niet goed, doe de appel dan nog een paar minuutjes terug in de magnetron.
Roer het helemaal tot moes als je gladde appelmoes wilt. Laat nog wat structuur achter voor compote.
Strooi een beetje kaneelpoeder over de hete appel en roer dit goed door.
Laat de appelmoes helemaal afkoelen voor het serveren.
Sharing is caring!
Dit is eenvoudig genoeg voor mij, ga ik zeker proberen, want de appelmoes die in
Chiang Mai te koop is is nogal duur. Nu nog de goede appels op de markt vinden!
Groeten uit Thailand,
Berthy
😁👍 succes!
Dit is inderdaad een makkelijk recept! Ik at vroeger ook wekelijks appelmoes, maar tegenwoordig niet meer. Dit recept wil ik toch een keer proberen 🙂
Succes!
Appelmoes in Laos? Wat erg!
Mijn oma maakte ook altijd zelf appelmoes. Heerlijk, zeker als het een beetje lauwwarm is. Ik heb het nog nooit zelf gemaakt.
Hahah, ja he! 😂