Ontdek het leven op de backwaters

Kerala, Zuid-India

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Zuid-India is prachtig. Mooie natuur, hele kleurrijke tempels en heerlijke curries. Wij trokken van de oostkust naar de westkust door het zuidelijke puntje van India. Hier bevinden zich ook de backwaters in Kerala.


Kerala backwaters

Eén van de mooiste gebieden zijn de backwaters in de staat Kerala. Het is een gebied van meren en kanalen dat parallel loopt aan de westkust van de staat Kerala. Het water komt via diverse rivieren vanaf de West-Ghats, de bergketen in het westen van India. Deze bestaat uit het Cardomomgebergte en het Nilgirigebergte. Het gebied wordt door de lokale bevolking gebruikt voor transport, visserij en landbouw. Als je er met een tour doorheen vaart zie je ook het dagelijksleven van de mensen aan je voorbij trekken. Het toerisme is een grote inkomstenbron en de mensen zijn blij dat je er bent en vooral ook ontzettend hartelijk. Iedereen lacht je toe en zwaait naar je.

Kettuvallams, Keralawoonboten

Je kunt hier met een boot langs kleine dorpjes varen en eventueel kun je ook op een wat grotere boot, een kettuvallam, overnachten. Dit laatste hebben wij niet gedaan, maar staat voor een volgend bezoek zeker op de planning.

Backwaters Kerala, India

Dieren

door het unieke ecosysteem van brakwater vind je er ook unieke soorten dieren. Krabben, ijsvogels, otters en schildpadden, maar ook aalscholvers en deze roofvogel op zoek naar een lekker hapje.

Heerlijk eten

In Zuid-India proefde ik voor het eerst verse cardamom, in de thee. De smaak is niet te vergelijken met de gedroogde variant. Je ziet het er ook gewoon langs de kant van de weg in de berm staan. In Zuid-India wordt er alleen gekookt met verse ingrediënten en heel vaak vergetarisch. Maar door de fantastische kruiden en specerijen heb ik geen dag vlees gemist. De rol van vlees wordt regelmatig ingenomen door paneer, een Indiase verse kaas. Je kunt het hier ook kant en klaar kopen, maar het is redelijk eenvoudig te maken. Je maakt er dan bijvoorbeeld deze heerlijke curry mee.

De backwaters in Kerala in het zuiden van India zijn wat mij betreft een must-see en een must-do. Zet het op je bucketlist want het is een prachtig gebied waar je een niet te vergeten herinnering kunt halen ?

Pin It on Pinterest

Share This