Oog in oog met de King

Moremi Game reserve in Botswana

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

De koning der dieren en de indrukwekkendste van de big 5! Als je oog in oog komt te staan met dit majesteuze dier, dan voel je je klein en nietig. Als hij dan ook nog eens je recht aankijkt dan gaan de rillingen over je rug. Dat gevoel is onbeschrijflijk. Wij gingen op audientie in Moremi Game Reserve in Botswana. Het was niet zo maar een gegeven dat we hem echt zouden ontmoeten. Op onze route naar de King kwamen we langs vele van zijn kleurrijke onderdanen en ontdekten we dat het Moremi Game Reserve een prachtige bestemming is om op safari te gaan.

Moremi

Van Maun naar Moremi

Maun is voor de meeste safarigangers de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Okavango delta. In het oosten van de Okavango ligt het Moremi Game Reserve op een kleine 100 kilometer van Maun. Vanuit Windhoek waren we dwars door Namibie gereden om in de Caprivi strip de grens met Botswana over te steken. We bezochten o.a. Etosha National Park en Chobe National Park en ontmoetten we mooie indrukwekkende dieren en zagen prachtige natuur, maar de koning der dieren hadden we nog niet ontmoet.

Moremi

Moremi

De weg van Maun naar Moremi is niet best en wordt steeds slechter naar mate je dichter bij Moremi komt. We dachten dat we met onze Renault Duster 4×4 wel zelf door Moremi zouden kunnen rijden, dat deden we tenslotte ook in Etosha en Chobe. Halverwege moesten we echter stoppen voor controle punt. Onze auto werd een goed bekeken en toen we op de vraag waar we naar toe gingen antwoorden dat we op weg waren naar Moremi, werd ons toch dringend verzocht om om te keren, want met deze auto zouden we nooit worden toegelaten. Best een domper want dit was een verloren dag op zoek naar de King. In Maun regelden we snel een georganiseerde safari met een echte 4×4. Morgen zouden we dan echt op spreekwoordelijke jacht gaan.

Moremi

Moremi

Bij de toegangspoort haalden we onze permits om het park in te mogen en verbaasden on over de omvang van de schedel van een olifant.

Moremi

Bij de toegangspoort wordt je direct al verrast door de brutale vogels en eekhoorns. Zij gaan vast de King inlichten dat er bezoek aankomt.

Moremi

Moremi

Ja hoor, we zijn aan het juiste adres…

Moremi

Onze gids en chauffeur rijdt ons uren en uren door het park en we hebben vele prachtige ontmoetingen, zoals deze joekel van een olifant.

Moremi

En deze prachtige giraffen.

Moremi

De natuur is er prachtig. In de natte periode staat het grootste gedeelte van dit gebied onder water.

Moremi

Ook hier zien we de yellow billed hornbill. Je ziet ze in Afrika net zo veel als duiven op de de Dam.

Moremi

Prachtig natuurlijk, maar vandaag is onze laatste kans om de King te ontmoeten en juist hij verstopt zich voor ons. De chauffeur doet echt zijn best, maar begint een beetje moedeloos te worden. Zal het ons dan niet gaan lukken om hem te zien? Dan wordt hij gebeld door een collega. Op 30 minuten rijden is een leeuwin gespot met een bebloede bek, Ze moet net een prooi hebben gevangen. Willen jullie daar een kijkje gaan nemen? JAAA, natuurlijk. Met hoge (te hoge?) snelheid crossen we door Moremi en op de plek aangekomen zien we…niets. Geen leeuw te vinden. Dan spot de chauffeur een jakhals.

Moremi

Dit zijn echte profiteurs en een makkelijke prooi moet in de buurt zijn. En dat klopt! Hij staat te kijken of er nog een restje overblijft van de prooi van de leeuwen. De leeuwen zelf liggen tussen de bosjes een beetje uit te buiken. De King ziet er tevreden uit en waakt over zijn troep.

Moremi

Langzaam komen de leeuwen en leeuwinnen uit de troep rond de King liggen.

Moremi

Moremi

Wow, wat een magisch moment! En dan kijkt hij je recht aan…

Moremi

Onze dag en reis kan niet meer stuk! De auto echter wel en dus hebben we een kleine vertraging op onze terugreis naar Maun. Met een grote glimlach op ons gezicht horen we onze chauffeur een collega bellen die ons mee terugneemt naar Maun. De auto zal later opgehaald worden.

Moremi

In Maun genieten we nog even na van het avontuur en de volgende dag rijden we terug naar Windhoek. De circel is rond. Het was al een prachtige reis, maar dit was echt de kers op de taart.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This