Oog in oog met een tijger?

Dit gebeurde er in Ranthambore National Park in India...

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Zoals je wellicht weet hou ik erg van natuur en dieren. Om bijzondere dieren in het wild te kunnen zien is voor mij zo’n beetje het allermooiste. Daarom vind ik op safari gaan ook zo gaaf. Was ik eerder op Safari in Kenia/Tanzania, Zuidelijk Afrika en Sri Lanka. In Ranthambore National Park in India gingen we op zoek naar de tijger. De tijgerpopulatie is helaas niet zo heel groot meer. De kans om een tijger in het wild te zien is klein, maar het op zoek gaan naar een tijger is voor mij al genoeg adrenaline. Een echte tijger zien zou de kers op de taart zijn. We gingen op tijgersafari in Ranthambore.

De safari begint

Direct bij de ingang van het park zagen we de eerste dieren, apen en pauwen.

Ranthambore

Aan de rand van park, maar wel binnen het park, vind je nog oude bebouwing. Deze is niet meer in gebruik omdat het nu onderdeel van het park is en dus binnen beschermd gebied staat. Wie er op dit moment wonen? Wellicht wat apen.

Ranthambore

Heel veel dieren

Hoe verder we van de ingang verwijderd waren, hoe meer dieren we tegenkwamen. We hebben heel veel herten gezien.

Sporen

We zijn net weer lekker op gang met de jeep als de chauffeur flink remt en goed rondkijkt. Hij stapt uit en kijkt naar de grond. Dan gebaart hij dat we stil moeten zijn. Als er een tijdje niets gebeurt mogen we uit de jeep. Hij wijst op de grond waar we een pootafdruk van een tijger zien. Ontzettend duidelijk in het zand. De tijger kan dus nooit ver zijn.

Ranthambore

Tijger? JA, tijger!

De spanning stijgt, maar eigenlijk gebeurt er verder niets. We rijden stapvoets verder totdat de gids begint te wijzen. We zien alleen maar bosjes, maar hij heeft iets gezien.Langzaam rijden we iets verder zodat we om het bosje heen kunnen kijken en daar zien we een tijger. Hij loopt op z’n dooie akkertje van ons weg. Hij vindt ons blijkbaar niet bijster interessant. Wij hem (of haar) des te meer. Ik vergeet bijna een foto te maken en klik op goed geluk in de richting van de tijger. Het is niet de beste foto geworden, maar wel het allermooiste moment. De adrenaline giert door mijn keel.

Ranthambore

Circle of life

Een schitterend moment. Wat een elegante en prachtige dieren zijn dit toch. Opgetogen rijden we verder. We zien nog wat prooidieren van de tijger, wilde zwijnen. Rustig op hun gemak rondscharrelend, dus waarschijnlijk is er geen tijger in de buurt.

Ranthambore

Plassen of niet plassen, dat is de vraag

Even een sanitaire stop in de bosjes is er hier niet bij. Als het geen tijger is dan is het wel een krokodil die daar raad mee weet. Even ophouden dus.

Ranthambore

Langzaam of eigenlijk veel te snel, komt er een eind aan de safari. De gids laat nog even zien dat hij hier vaker komt en weet hoe hij de lokale vogels moet te paaien.

Ranthambore

Wat een prachtige dag. Ik heb een hoop wilde dieren gezien tijdens mijn safari’s, maar deze tijgersafari zal ik nooit vergeten. Hoe bijzonder is het om een tijger te zien in zijn eigen leefomgeving!

Pin It on Pinterest

Share This