Wie het kleine niet eert..

Op safari door Kenia en Tanzania, mijn Small Five

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Als je op safari gaat dan wil je natuurlijk de spectaculaire grote dieren zien, de big five. Ik moet ook zeggen, het is ook indrukwekkend om olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden en neushoorns te zien. Net zoals cheetah’s, nijlpaarden, giraffen, zebra’s en ga zo maar door. Ik zou het niet willen missen, maar ik kan ook genieten van de wat kleine dieren. Dit is mijn small five van mijn safarireis door Kenia en Tanzania.

1. Een serval

Tsja, een ander formaatje dan een volwassen leeuw, luipaard of cheetah, maar zeker niet minder indrukwekkend. Je zou hem zo op schoot nemen, maar dat zou wellicht anders uitpakken dan verwacht. Geen poesje om zonder handschoenen aan te pakken. Heel doelgericht liep hij ons voorbij, op zoek naar een prooi? Prachtige tekening en ik vond het heel bijzonder om te zien dat er ook wat kleinere katten rondlopen alsof ze eigenaar zijn van de savanne.

Small five, Kenia en Tanzania

2. Schildpad

Geen haast!

Small five, Kenia en Tanzania

3. Baby aapje

De ouders en de rest van de familie was ook in de buurt. Deze was heel schattig aan het oefenen met klimmen. In deze buurt is het wel handig als je het wat hogerop kan zoeken. Kun jij ook geen genoeg krijgen van apen? Lees dan het blog over mijn leukste ‘twelve monkeys’.

Small five, Kenia en Tanzania

4. Dikdiks

Een soort te heet gewassen hertjes…te leuk! Ze zijn genoemd naar het geluid dat ze maken en ze worden niet hoger dan 40 centimeter.

Small five, Kenia en Tanzania

5. Konijn of haas?

Deze zat een beetje angstig tussen het gras. Je verwacht altijd tropische dieren die je bij ons niet ziet. Zie je dan een voor ons ‘gewoon’ dier dan is dat best verrassend. Zo zag ik ook een konijn in Sri Lanka. Hier heel normaal, maar daar heel bijzonder.

Small five, Kenia en Tanzania

Bekijk ook deze safari video’s:

In bad met 43 olifanten in Etosha National Park, Namibie

Op pad met 14 leeuwen in de Masai Mara, Kenia

Think big!

Dit zijn mijn small five. Ik hoop in Namibie en Botswana dit jaar niet alleen de big five te zien, maar ook weer een nieuwe verzameling small five. Ga jij puur voor de big five of is het zonder de kleinere dieren toch niet compleet?

Pin It on Pinterest

Share This