Paris, c'est la ville de l'amour, non?

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Parijs, de stad van de liefde? Tsja, als je nog nooit samen in Parijs bent geweest en je bent (bijna) 10 jaar getrouwd dan wordt het wel eens tijd om samen wakker te worden in de schaduw van de Eiffeltoren. OK, ons hotel stond in de wijk Montparnasse, maar daar is het ook heel leuk en gezellig. Zeker ‘s avonds. Wij waren op citytrip naar Parijs.

Parijs

Ik was 14 toen ik voor het eerst in Parijs was. Met mijn voetbalteam speelden ik een internationaal voetbaltoernooi in een dorpje net buiten Parijs. Als kers op de taart gingen we één van de avonden naar Parijs. De Eiffeltoren natuurlijk en een boottocht op de Seine. Onvergetelijk voor een jochie van 14. Voor mij was dit pas de tweede keer in het buitenland. Nu waarschijnlijk onvoorstelbaar. Wel had het mijn interesse in Parijs gewekt, maar het was er nooit van gekomen om terug te gaan. Tot nu dus. Het is een prachtige stad van allure met mooie gebouwen, leuke gezellige wijkjes en natuurlijk een aantal wereldberoemde toeristentrekkers. We deden het grootste gedeelte te voet en af en toe namen we de metro.

Onze route start bij de Eiffeltoren

Van Montparnasse namen we de metro naar de Eiffeltoren. Deze is van dichtbij nog indrukwekkender dan ik had gedacht. Rondom de Eiffeltoren staan 72 namen in gouden letters van Franse wetenschappers als eerbetoon. Door mijn technische achtergrond kwam een aantal namen me zelfs bekend voor.

Arc de triomphe

Daarvandaan liepen we naar de Arc de triomphe. Ook al zo’n bekende toeristische attractie.

Parijs

Place de la Concorde

We liepen over de Avenue des Champs-Élysées naar Place de la Concorde, een prachtig groot plein met daarop één van de drie obelisken die door Mohammed Ali, de onderkoning van Egypte werd geschonken. Deze aan Parijs. Twee andere aan Londen en New York. De obelisk is gebouwd in 1250 v. Chr. door farao Ramses II en is bedekt met hiëroglieven. Bijzonder om te zien. Ik moet toch ook een keer naar Egypte 🙂Parijs

Louvre

Een ritje in het mega reuzenrad hebben we overgeslagen. Bij helder weer heb je waarschijnlijk een prachtig uitzicht over Parijs, maar het was een beetje heiig, dus besloten we door te lopen naar het Louvre. Wat is dat een indrukwekkend gebouw…alleen voor de buitenkant al de moeite waard om er heen te gaan.

Parijs

De moderne glazen piramide als ingang geeft een bijzonder contrast met de rest van het gebouw. De Arc de Triomphe du Carrousel bij het Louvre wordt ook wel de petit arc genoemd. Hij is inderdaad een maatje kleiner, maar niet minder mooi.

Parijs

Ook hier zie je overal verkopers van souvenirs.

Parijs

Pont Neuf

Wij waren al voorzien en gingen door naar de oudste brug van Parijs, de Pont Neuf.

Parijs

Mooie oude brug over de Seine, maar wat het bijzonder maakt zijn de duizenden en duizenden slotjes van verliefde stelletjes.

Parijs

Notre Dame

Van de brug is het een klein stukje lopen naar de Notre Dame.

Parijs

Parijs

Basilique du Sacré-Coeur

We waren het lopen even zat en besloten met de metro naar de basilique du Sacré-Coeur te gaan. Dit vond ik één van de hoogtepunten van Parijs. Letterlijk, want hij staat op een heuvel. Even klimmen dus. We ontdekten later dan je ook met een gondel naar boven kan…en naar beneden natuurlijk. Dat laatste deden wij.

Parijs

Eiffeltoren

Het begon langzaam donker te worden en we besloten wat te gaan eten in de buurt en daarna terug naar ons hotel te gaan. We kwamen onderweg nog een keer langs de Eiffeltoren. Deze bleek helemaal verlicht te zijn en dat moesten we toch nog even zien. Hup, uit de metro en nog even genieten.

Parijs

Au revoir, Paris….we’ll be back (in mijn beste Frans).

Met de auto naar Parijs? Ik beschrijf mijn ervaring binnenkort in een vervolgblog. Verder tips over de leukste wijkjes van Parijs.

Pin It on Pinterest

Share This