Street art in Penang

The next level

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Zoals beloofd zou ik nog een blog wijden aan de fantastische street art in Georgetown op Penang. Ik wil met name de kunst van Ernest Zacharevic laten zien. Hij heeft wat mij betreft street art op een hoger niveau getild door er een 3D effect aan toe te voegen, Hij combineert schilderingen op de muur met echte objecten.

 

Op jacht naar street art

Toen ik de eerste zag was ik gelijk verkocht en begon de jacht om ook de andere objecten te vinden. Dat viel nog niet mee, want niet alle street art bestaat nog. Zo zou er één zijn op de pier van de Chew jetty. Deze pier is volgebouwd met Chinese winkeltjes en net zoals in China is het Engels hier nog niet een hele gangbare voertaal. Met handen en voeten werden we van het kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk spraken we een jong meisje dat prima engels sprak. Zij wist ons echter te vertellen dat de schildering ‘Children in a boat’ op de pier niet meer bestaat omdat er overheen geschilderd is…zonde.


Nieuwe markt

Niet getreurd, op naar de volgende. Maar niet voordat we ons verbaasden over de nieuwe markt die door de street art is aangeboord…producten met afbeeldingen van de street art. Van t-shirts, telefoonhoesjes tot tassen en boekenleggers.

 

 

Hier een aantal mooie voorbeelden:

Penang street art

Als je op Penang bent is het een leuke activiteit om een wandelroute te plannen door Georgetown. De afstanden zijn beperkt en je ziet op deze manier ook veel van de rest van Georgetown. Overal kun je lekker eten en vind je barretjes waar je even kunt afkoelen met een heerlijk drankje.

wat ik vind van de street art in Penang? Helemaal top!

Tip: de smart phone app Maps.me voor off-line navigatie heeft de locaties van de street art standaard in zich en je hebt geen internet verbinding nodig om de app te kunnen gebruiken. Download de kaart van Maleisie en zoek naar ‘street art’.

heb jij tips voor mooie street art op andere plekken, laat het me weten want ik ben een echte street art fan geworden op Penang.

Pin It on Pinterest

Share This