Smeltkroes van culturen

Penang, Maleisie

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Ons eerste bezoek aan een van de vele Maleisische eilanden is meteen een hit. Er is veel te zien en te doen op Penang. Het is niet zozeer een tropisch eiland met een azuurblauwe zee, baaitjes, palmbomen. Penang is te groot om er echt een eilandgevoel te krijgen. Je kunt er trouwens gewoon via een weg komen en hoeft dus niet met een boot.

Street food

Penang staat bekend om zijn street food en food courts. Heel veel etenskraampjes waar je eten kunt halen en op het centrale plein kunt opeten. Meestal aan plastic tafels en stoeltjes. We gingen als eerste naar één van de grootste op Gurney Drive. Het was een grote drukte en tot onze verrassing was er geen enkele westerse toerist te zien. We aten heerlijke sate van kip, lam en rund, gebakken rijst en een noodle gerecht met garnalen. Het eten is er superlekker en heel goedkoop. De mensen vonden het leuk dat ook westerse toeristen op hun markt kwamen eten.

Een ander type food court zit in het luxe warenhuis Paragon. Op de 5e verdieping zijn allemaal restaurantjes volgens hetzelfde principe als op Gurning Drive, in het midden dus tafels en stoelen waar je de gerechten kunt opeten…eventueel van verschillende restaurantjes. Het is hier wel wat luxer, maar de prijzen zijn nog steeds erg laag. Wij aten Thais by Thai Me Up…ook nog humor en Koreaans bij de buren. Het smaakte super!

Voor de liefhebber, er zit ook nog een Starbucks in Paragon…maar die zit in Penang zo’n beetje op iedere hoek van de straat.

Indiaas, Chinees, Maleisisch

Heel bijzonder in George Town, de grootste stad op Penang, is dat in het oude centrum verschillende culturen gebroederlijk samenleven…of in ieder geval naast elkaar leven….op een vierkante kilometer zie je hindu tempels, boeddistische tempels en een moskee.

Street Art

Verder staat Penang bekend om zijn street art. Ik ga hier nog een apart blog over schrijven, maar laat hier alvast een mooi voorproefje zien van 3D art van de kunstenaar Ernest Zacharevic.

3D street art

 

Penang is geweldig! Gelukkig komen we er nog een dagje terug, er is nog heel te veel te zien en te doen!

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This