Perkedel kentang

Indonesische aardappelkoekjes

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

In 2011 waren we in Indonesië. Voor mij de tweede keer in dit prachtige land. Omdat ik erg van koken en van Indonesisch eten hou, leek het me leuk om een kookcursus te doen. Ik vond een cursus van een dag in Yogyakarta. ‘s Morgens naar de markt om ingrediënten te kopen en ‘s middags lekkere gerechten koken. Aan het eind mochten we alles lekker oppeuzelen en kregen we de recepten mee naar huis. Een van de gerechten was perkedel kentang, Indonesische aardappelkoekjes. Lekker als bijgerecht bij nasi goreng.

Aziatische markten zijn altijd leuk! Van onze chefkok kregen we veel informatie over de verschillende producten.

Ik leerde tijdens de cursus ook dat je heerlijke nasi goreng kunt maken zonder pakjes en zakjes. Ik kan je vertellen dat we sindsdien nasi alleen nog op deze manier maken. We aten naast de perkedel ook kipsate, telor ketjap en wat schijfjes komkommer bij de nasi. Ik zal later ook de recepten delen van deze gerechten zoals ik ze in Yogya heb leren maken. Je kunt hier natuurlijk ook heerlijk atjar ketimoen bij maken.Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

5 middelgrote aardappels
3 uien
1/4 muskaatnoot
Peper en zout
1 Liter zonnebloemolie
3 eetlepels bloem

Stappen

Verwarm de olie tot ongeveer 180 graden.

Snij de uien in dunne halve ringen. Frituur ze totdat ze goudbruin zijn. Haal de ui uit de olie en bewaar ze op keukenpapier.

Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Frituur de blokjes goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.

Prak de aardappels blokjes en meng 2/3 van de uien er doorheen. Rasp een 1/4 muskaat noot er bij. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Maak er balletjes van en rol ze eerst even door de bloem en daarna door een geklutst eitje. Frituur in de olie totdat ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Selamat makan!
Eet smakelijk!

Nog meer lekkere recepten

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This