Italiaanse pasta pesto

Met basilicum en Parmezaanse kaas
 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Ik hou van eten van over de hele wereld, maar zo ongemerkt sluipen er toch van die recepten in die regelmatig terug komen. Dit blijken toch wel heel vaak Italiaanse recepten te zijn. Niet alleen super lekker, maar vaak ook relatief eenvoudig te maken. Met verse ingredienten is het natuurlijk het allerlekkerst. Zo ook ondestaand recept voor pasta pesto.

Koop niet langer pesto uit een potje, maar maak het eenvoudig zelf! De smaak is zoals je het je kunt herinneren van die fantastische vakanties in Italiƫ. De echte Italiaanse pasta pesto staat binnen 20 minuten op tafel, wat wil je nog meer.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

1 bos basilicum
scheutje olijfolie
handje pijnboompitten
50 gram Parmazaanse kaas
1/2 teen knoflook

Doe alles in een blender en voeg langzaam de olijfolie toe totdat het een gladde saus is geworden.

Heerlijk met verse pasta en verse zwarte peper. Bewaar een beetje kaas om het gerecht af te maken.

Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This