Poke bowl

Hip hipper hipst, maar vooral lekker en gezond
 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Het bestaat gewoon niet. Ik geef het je toch, maar ik zeg je, het bestaat niet. Het recept voor Poké bowl bestaat niet. Het is maar wat je er zelf van maakt. Het is natuurlijk hartstikke hip en je kunt in Amsterdam niet om de restaurants heen die het serveren. Ik ben niet te beroerd om aan trends mee te doen ook al loop ik dan twee jaar achter. Het past bovendien uitstekend in de trend om gezonder te eten. Meedoen aan trends is okee, maar het moet wel lekker blijven. Ben ik blij dat het ook nog eens ontzettend lekker is. Dat komt natuurlijk omdat ik er ingrediënten in stop die IK lekker vind. Doe jij er iets anders in? Prima! Als het maar lekker en gezond is en het in een bowl past. Het heet natuurlijk niet voor niets Poké bowl!

Oorsprong

ik heb niet een uitvoerig literatuuronderzoek gedaan naar de oorsprong van de Poké bowl, maar het schijnt uit Hawaii overgevolgen te zijn. Hawaii stijgt hierdoor met stip om mijn bucketlist. Je spreekt het trouwens uit als ‘po-kay’.


Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

2 kopjes rijst (ik heb basmati gebruikt)
100 gram gerookte zalmfilet (klein gesneden)
2 eieren
1 stukje komkommer (in dunne plakjes)
2 rijpe avocado’s (geschild en in plakjes)
2 middel grote tomaten
1 bakje zeewiersalade (van de AH)
1 limoen
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels sesamolie
2 theelepels mirin (optioneel)
1 handvol koriander (vers)

Stappen

Kook de rijst gaar en laat afkoelen tot deze lauw is.

Kook ondertussen ook de eieren. Hard of zacht? Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Doe de rijst in een bowl en sprenkel er per bowl de helft van de sojasaus, sesamolie en mirin (optioneel) over.

Verdeel de avocado, komkommer, tomaat, eieren, zeewiersalade en de zalm over de rijst.

Knijp er wat limoensap overheen en leg een partje bovenop de bowl.
Strooi er ook nog wat koriander over en het genieten kan beginnen!

ʻai i kaʻono
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest