Prachtig Skane in Zuid-Zweden

Op slechts een dag rijden van Nederland

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Onze eerste kennismaking met Zweden was het mooie Skane in het zuiden van Zweden. Via Duitsland waren we naar Kopenhagen gereden om via de Oresund brug Zweden binnen te rijden. We maakten een roadtrip door Skane en ontdekten deze prachtige regio die ookwel de graanschuur van Zweden genoemd wordt. De stranden behoren tot de mooiste van Zweden en een verrassend leuke stad als Malmo en schattige kleine dorpjes maken Skane tot een regio die je zeker niet mag overslaan bij je bezoek aan Zweden.

Malmo

Als fan van de serie ‘The Bridge’ wilde ik perse via de Oresund brug naar Zweden. Het is best een prijzige tolbrug en 60 euro lichter reden we Zweden binnen. Vanuit Malmo heb je een prachtig uitzicht op de brug.

Malmo

Zoals ik al in een eerder blog schreef, vind ik Malmo een verrassend leuke stad.

Malmo

Onze route

Onze thuisbasis was Lund. We slapen er in het Park Inn by Radisson Lund. Prima hotel met een prima ontbijt. Lund zelf is klein en fijn. Hiervandaan reden we naar Haväng, waar je een mooi uitzicht hadden op de kust. Hier zie je ook een mini Stonehenge.

Skane, Zuid-Zweden

Onderweg zien je dat Skane inderdaad de graanschuur van Zweden is. Tot in de verte zie je uitgestrekte velden graan. We hebben het ideale roadtripweer met veel zon en een heerlijke temperatuur. De omgeving lijkt wel van goud.

Skane, Zuid-Zweden

Skane, Zuid-Zweden

Daarna reden we door naar de Betuwe van Zweden, Kivik. Hier worden veel appels geteeld en zijn ook diverse producten met appel verkrijgbaar.

Skane, Zuid-Zweden

In Stenshuvud liepen we door het National Park naar de kust om snel weer om te draaien…wat een drukte. Maar we zagen wel het eerste mooie strandje. In Simrishamn aten we heerlijke fish and chips.

Skane, Zuid-Zweden

Daarna werd het tijd werd voor het mooiste strand van Zweden, Sandhammarens fyr. Wat een rust, ondanks dat het er best druk was. Geen harde muziek, maar gewoon mensen die van zon, zee en strand genieten. Dit wil je toch?

Skane, Zuid-Zweden

Daarna brachten we nog een bezoekje aan Ales stenar bij Kaseberga. Het is de enige echte Stonehenge van Zweden. Leuk om te zien en wat een prachtige locatie.

Skane, Zuid-Zweden

Skane, Zuid-Zweden

We zagen er ook nog een mooie rode wouw, een vogel die veel voorkomt in Zuid-Zweden. 

Skane, Zuid-Zweden

Onderweg komen we door gezellige dorpjes en kleine stadjes. We bezoeken onder andere Ystad, bekend van de serie Wallander.

Skane, Zuid-Zweden

Wat is er lekkerder om onderweg een lekker vers visje te eten.

Skane, Zuid-Zweden

Natuurlijk kun je hier een heerlijk harinkje happen…

Skane, Zuid-Zweden

Toen we aan het eind van de dag weer terug in ons hotel waren, overheerste een gevoel van verwondering over hoe mooi en leuk Skane in het zuiden van Zweden is en dat op nog geen negen uur rijden van Amsterdam. . Sla het zuiden dus zeker niet over!

Zou jij Skane willen bezoeken?

Pin It on Pinterest

Share This