Waar wij een tosti eten als snack tussendoor eten de Mexicanen een quesadilla. Net als de tosti heb je die in soorten en maten. Het is maar net waar je trek in hebt. Een ingredient dat nooit mag ontbreken is natuurlijk kaas. Zonder kaas geen quesadilla. Dit is een recept voor quesadilla’s gevuld met Mexicaans gekruide gehaktballetjes en een pittige salsa. Geen pakjes en zakjes, alles lekker vers.
Quesedilla’s recept
Ik heb voor de kruidenmix gerookt paprikapoeder gebruik, maar als je liever gewoon paprikapoeder gebruikt dan kan dat natuurlijk ook. Doe dan wel een theelepeltje meer in de kruidenmix.
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
Mexicaanse kruidenmix
2 theelepels gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper (Iets meer als je van pittig houdt)
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel Zwartepeper (Vers gemalen)
Salsa
1/2 komkommer
3 middelgrote tomaten
1 blikje maiskorrels
1/2 middelgrote ui
1/2 Spaanse peper (Zonder zaadjes)
Overige
4 wraps
300 gram Rundergehakt
300 gram geraspte kaas
1 klein ei
Stappen
Meng alle specerijen door elkaar. Als je net als ik met komijnzaad start, gebruik dan een kruidenmolen om er poeder van te maken.
Meng de Mexicaanse kruidenmis met het gehakt en een ei. Kneed dit goed door elkaar.
Rol kleine balletjes van het gehakt en bak deze rondom bruin in een koekenpan. Laat ze rusten op keukenpapier. Bewaar ze, we gaan ze later gebruiken.
Salsa
Snij de ui, komkommer, tomaat en Spaanse peper heel fijn. Roer de maiskorrels er doorheen en laat het even staan.
Quesedilla’s
Beleg de wraps met flink wat gerapste kaas en laat dit smelten onder de grill of in een hete oven.
Zodra de kaas is gesmolten verdeel je wat gehaktballetjes over de wrap en laat deze nog even meewarmen.
haal de wrap uit de oven en verdeel twee eetlepels salsa over de wrap.
Vouw de wrap twee keer door de helft en serveer direct.
Heerlijk met een Mexicaans biertje er bij. Probeer eens wat anders dan Corona of Desperados. Als je een paar flesjes Negra Modelo of Leon Negra op de kop kan tikken dan is het Mexicaanse feestje compleet. Geniet er van!
Sharing is caring!
Ziet er lekker uit! En makkelijk te maken, dat is ook fijn. Ik ga meestal voor de Corona, maar ga nu zeker eens de andere biertjes proberen. Lekker voor op een zomerse dag!
Die komen er aan, dus zet het bier maar koud!
ziet er heerlijk uit, ik ben gek op wraps en quesedilla’s, alleen nog nooit in Mexico geweest ? wie weet ooit nog eens
Ach, dat hoeft ook niet om er van te kunnen genieten ?
Zoooo lekker. Ik ben verslaafd aan Mexicaans eten en zou alleen al om het eten daar kunnen wonen. Niet heel goed voor de lijn overigens, verwacht ik 🙂
Zeker lekker, naar na een tijdje was ik de ‘salsa verde’, jalapenossaus, wel een beetje zat.