Mexicaanse quesadilla's

Met gekruide gehaktballetjes

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Waar wij een tosti eten als snack tussendoor eten de Mexicanen een quesadilla. Net als de tosti heb je die in soorten en maten. Het is maar net waar je trek in hebt. Een ingredient dat nooit mag ontbreken is natuurlijk kaas. Zonder kaas geen quesadilla. Dit is een recept voor quesadilla’s gevuld met Mexicaans gekruide gehaktballetjes en een pittige salsa. Geen pakjes en zakjes, alles lekker vers.

Quesedilla’s recept

Ik heb voor de kruidenmix gerookt paprikapoeder gebruik, maar als je liever gewoon paprikapoeder gebruikt dan kan dat natuurlijk ook. Doe dan wel een theelepeltje meer in de kruidenmix.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

Mexicaanse kruidenmix

2 theelepels gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper (Iets meer als je van pittig houdt)
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel Zwartepeper (Vers gemalen)

Salsa

1/2 komkommer
3 middelgrote tomaten
1 blikje maiskorrels
1/2 middelgrote ui
1/2 Spaanse peper (Zonder zaadjes)

Overige

4 wraps
300 gram Rundergehakt
300 gram geraspte kaas
1 klein ei

Stappen

Meng alle specerijen door elkaar. Als je net als ik met komijnzaad start, gebruik dan een kruidenmolen om er poeder van te maken.

Meng de Mexicaanse kruidenmis met het gehakt en een ei. Kneed dit goed door elkaar.

Rol kleine balletjes van het gehakt en bak deze rondom bruin in een koekenpan. Laat ze rusten op keukenpapier. Bewaar ze, we gaan ze later gebruiken.

Salsa

Snij de ui, komkommer, tomaat en Spaanse peper heel fijn. Roer de maiskorrels er doorheen en laat het even staan.

Quesedilla’s

Beleg de wraps met flink wat gerapste kaas en laat dit smelten onder de grill of in een hete oven.

Zodra de kaas is gesmolten verdeel je wat gehaktballetjes over de wrap en laat deze nog even meewarmen.
haal de wrap uit de oven en verdeel twee eetlepels salsa over de wrap.

Vouw de wrap twee keer door de helft en serveer direct.

Heerlijk met een Mexicaans biertje er bij. Probeer eens wat anders dan Corona of Desperados. Als je een paar flesjes Negra Modelo of Leon Negra op de kop kan tikken dan is het Mexicaanse feestje compleet. Geniet er van!

Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest