Tijdens onze reis door Indonesie kwamen we op Java, Bali en Lombok. Op Java volgden we een kookcursus in Yogyakarta. We leerden er heerlijke gerechten maken en ook hoe eenvoudig het maken van nasi goreng met zelfgemaakte nasikruiden kan zijn, het nationale gerecht van Indonesie. Het is bovendien ook nog eens superlekker! Veel lekkerder dan met een kant-en-klaar zakje kruiden.
Wat is nasi goreng?
De naam betekent eigenlijk alleen maar ‘gebakken rijst’ en zegt dus niets over de ingredienten. Het hoofdingredient is natuurlijk witte rijst en wel gekookte en afgekoelde rijst. Heb je dus een restje over van de dag er voor, dan heb je een prima basis voor nasi goreng. Doe er wat groenten door met wat Indonesische smaakmakers en zelfgemengde nasikruiden en klaar is kees.
Lekkere bijgerechten
Als je haast hebt dan is dit een snelle en lekkere maaltijd, maar heb je net wat meer tijd dan kun je het combineren met één of meer van deze lekkere bijgerechten:
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
Stappen
Nasikruiden
Ik gebruik een koffiemolen (niet meer voor koffie gebruiken) om zaden fijn te malen. Je kunt natuurlijk ook kant en klaar poeder gebruiken. Meng alles door elkaar en maak de heerlijkste nasi die je ooit hebt geproefd. Bewaar de nasikruiden die eventueel overgebeleven zijn in een afgesloten potje of bakje.
Nasi goreng
Snipper de ui en de knoflook en fruit in wat olie.
Snij de wortel in dunne plakjes en bak deze een paar minuten mee.
Voeg de rijst toe en bak deze aan. Zet daarna het vuur wat lager en voeg de sperziebonen of doperwten toe.
Doe de sojasaus, sesamolie, vissaus en nasikruiden erbij en roer goed door.
Serveer met een aantal lekker bijgerechten.
Nog meer lekkere recepten
Sharing is caring!
Deze nasi goreng heb ik al verschillende keren gemaakt. Veel recepten gebruiken vaak dezelfde mix van nasikruiden als dit recept.
Het toevoegen van de sausen in dit recept zorgt voor de smaak waar ik al heel lang naar zoek. Dit maakt echt het verschil. Helemaal top!
Bedankt voor dit recept.
Leuk om te horen dat je zo geniet van deze recepten!