Samen met de overige ingrediënten is dit echt genieten.
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
2 groentebouillonblokjes (Liefst biologisch)
250 gram grotchampignos (Grof gesneden)
1 grote ui (Gesnipperd)
2 tenen knoflook (Uit de knoflookpers)
200 gram risottorijst
1 glas witte wijn
Parmazaansekaas
zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
Stappen
Maak een liter bouillon van de blokjes
Bak de champignons in een eetlepel olijfolie op hoog vuur snel bruin. Hou deze apart. We gaan ze later toevoegen.
Fruit de ui en de knoflook glazig in een pan met een dikke bodem.
Voeg de courgette toe en bak een aantal minuten mee.
Voeg de risottorijst toe en roer deze door het ui/courgette mengsel. Laat de rijst even mee bakken en blijf roeren totdat de korrels glazig zijn. Hierdoor nemen ze later de bouillon beter op.
Voeg het glas wijn toe en blijf roeren totdat de wijn is opgenomen.
Voeg een flinke scheut van de bouillon toe en blijf langzaam roeren totdat het is opgenomen. Herhaal dit totdat de rijst gaar is. Doe deze stap met geduld en liefde voor het beste resultaat. Als de bouillon eerder op is kun je kokend water toevoegen.
Voeg op het laatst de champignons en 50 gram van de geraspte Parmazaanse kaas toe. Roer dit rustig door en laat dit nog even kort doorwarmen.
Serveer met flink wat vers gemalen zwarte peper en nog meer geraspte Parmazaanse kaas.
Eet smakelijk!
Nog meer lekkere recepten
Sharing is caring!
Heerlijk! Ik vind Risotto zo’n praktische maaltijd… heel simpel, maar idd wel geduld hebben… kan ik mooi ondertussen iets anders doen, zoals de was strijken (wat ik vaak doe ondertussen dat ik toch moet wachten, haha) Ik heb een vergelijkbaar recept, ook met paddestoelen erbij inderdaad… van de week nog gegeten.
Ik ben gek op risotto en maak het ook regelmatig. Mijn favoriet is toch wel risotto met champignons, maar deze ga ik ook een keer maken.
Leuk! Gebruik je dan champignonbouillon?