Italiaanse rissoto met courgette en champignons

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Omdat het zo heerlijk eten is in Italië dan nog maar eens een recept. Risotto met courgette en kaas. Eenvoudig te maken voor iedereen, mits je ook de geheime ingrediënten er in doet. Geduld en liefde ♥

Samen met de overige ingrediënten is dit echt genieten.



Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

1 courgette (In kleine blokjes gesneden)
2 groentebouillonblokjes (Liefst biologisch)
250 gram grotchampignos (Grof gesneden)
1 grote ui (Gesnipperd)
2 tenen knoflook (Uit de knoflookpers)
200 gram risottorijst
1 glas witte wijn
Parmazaansekaas
zwarte peper
2 eetlepels olijfolie

Stappen

Maak een liter bouillon van de blokjes

Bak de champignons in een eetlepel olijfolie op hoog vuur snel bruin. Hou deze apart. We gaan ze later toevoegen.

Fruit de ui en de knoflook glazig in een pan met een dikke bodem.

Voeg de courgette toe en bak een aantal minuten mee.

Voeg de risottorijst toe en roer deze door het ui/courgette mengsel. Laat de rijst even mee bakken en blijf roeren totdat de korrels glazig zijn. Hierdoor nemen ze later de bouillon beter op.

Voeg het glas wijn toe en blijf roeren totdat de wijn is opgenomen.

Voeg een flinke scheut van de bouillon toe en blijf langzaam roeren totdat het is opgenomen. Herhaal dit totdat de rijst gaar is. Doe deze stap met geduld en liefde voor het beste resultaat. Als de bouillon eerder op is kun je kokend water toevoegen.

Voeg op het laatst de champignons en 50 gram van de geraspte Parmazaanse kaas toe. Roer dit rustig door en laat dit nog even kort doorwarmen.

Serveer met flink wat vers gemalen zwarte peper en nog meer geraspte Parmazaanse kaas.

Buon appetito!
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This