Roadtrip door Denemarken en Zweden

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Dit jaar gaan we voor het eerst op roadtrip en voor het eerst naar Scandinavie. Natuurlijk al veel over gelezen en gehoord, maar tot nu toe nog nooit geweest. Dat gaat deze zomer veranderen. Ik ben heel erg benieuwd hoe het gaat bevallen. De voorpret is in ieder geval al groot! Dit is de route van onze roadtrip door Denemarken en

Eerste bestemming Hamburg

Zowel op de heenweg als de terugweg maken we een tussenstop in Hamburg. Al heel veel leuke dingen gelezen over de stad. We slapen in het Hampton by Hilton City Centre Hotel. Midden in het centrum van Hamburg, dus hier gaan we zeker goed beginnen met onze roadtrip. We gaan op zoek naar een lekkere koffietent en een heerlijk restaurant. Het wordt een bliksembezoek, maar een mooie tussenstop op de route naar Denemarken.

Kopenhagen

Zo, dat was de eerste uitdaging. Vind maar eens een beetje betaalbaar hotel in Kopenhagen. Wij kozen er voor om even buiten de stad te gaan zitten. Nog enigzins betaalbaar en met gratis parkeren en een goede verbinding naar het centrum van Kopenhagen. Hier overnachten we in het Sure Hotel By Best Western Schaeffergaarden. Dit wordt onze ‘thuisbasis’ om Kopenhagen te ontdekken. Ik heb me er al op ingesteld dat de ‘kleine zeemeermin’ ook echt klein is, maar toch wil ik dit beeldje graag zien. Een van de bekendste plekken van de Deense hoofdstad. Ik ben ook heel benieuwd naar de prachtig gekleurde gebouwen in de Nyhavn. Met een beetje mazzel kunnen we ook nog lekker op een terras zitten met een Carlsberg, het lokale bier.

Roadtrip Denemarken Zweden

Via The Bridge naar Lund in Zweden

Tsja als fan van de Netflix serie The Bridge is het wel bijzonder om echt over deze brug te gaan rijden, tussen Denemarken en Zweden. Onze bestemming is Lund in Zweden. We slapen er in het Park Inn by Radisson Lund. Lund is een echte studentenstad, dus daar moet genoeg te doen zijn. Fietsen is er populair, dus een leuke fietstocht door de stad ligt voor de hand. We rijden dus voorbij Malmo, maar daar stoppen we aan het eind van de roadtrip.

Gotenburg

Langs de westkust rijden we naar Gotenburg. Hier verblijven we twee nachten in het Spar Hotel Garda. Deze route zouden we in een kleine 3 uur moeten kunnen doen, maar ik denk dat het wat langer wordt omdat we regelmatig zullen stoppen of een klein stukje van de snelste route afwijken. Bijvoorbeeld in Varberg, waar je de vesting kunt bezoeken die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Altijd leuk! In Gothenburg is natuurlijk genoeg te doen.

“Enjoy world-class fish and shellfish, innovative kitchens, hip food trucks and Michelin-starred restaurants that use the finest locally grown produce. It’s no wonder that food lovers feel right at home in Gothenburg.”

Tsja, als ik dat lees dan krijg ik er zin in. Vanuit Gotenburg hebben we een bezoekje gepland aan de archipel en eventueel een eilandje voor de kust. ook het Delsjön National Park is een optie.

Roadtrip Denemarken Zweden

Svanskog

Dan gaan we eindelijk de echte natuur in. Via Fjallbacka, ook al bekend van zo’n goede Netflix serie, gaan we naar Svanskog. Daar slapen we drie nachten in het Kilsborgs Gard Lake House. Het Vanernmeer is nu op rijafstand. Hier kunnen we heerlijk wandelen door de Zweedse bossen. Het is een cottage waar we zelf kunnen koken. Misschien een dagje vissen…lekker verse vis. Ik heb het al heel lang niet meer gedaan en was ook al geen talent, dus een stiekem ritje naar de viszaak in het dorp zit er wel in.

Roadtrip Denemarken Zweden

Stockholm

Weer een grote stad. Hier verblijven we in het First Hotel Norrtull. Misschien wagen we ons hier aan wat cultuur. Stockholm heeft voldoende te zien. Van musea, koninklijke paleizen tot de kathedraal van Stockholm. Misschien gaan we ook hier wel even naar de archipel, met 30.000 eilanden! Kortom, ook hier zullen we ons niet vervelen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het Dalarna paardje is HET aandenken aan Zweden. We komen niet in Dalarna zelf, maar in Stockholm moet dat toch ook lukken.

Roadtrip Denemarken Zweden

Tived

Terug naar de natuur. Tived ligt zo’n beetje tussen de twee grote meren Vanern en Vattern in. Vlakbij het Tiveden National park. Met de natuur moet het hier dus wel goed komen. We overnachten in het Hamgarden Nature resort Tiveden. Drie hele nachten. Ook hier kunnen we zelf koken. Na alle culinaire hoogtepunten in Kopenhagen, Gothenburg en Stockholm is het misschien tijd voor een poging om Zweedse gehaktballetjes te maken. Waar kun je dat beter oefenen dan in Zweden. Mocht het mislukken dan is de dichtstbijzijnde IKEA op een uur rijden.

Malmo

Malmo pakken we nog mee voor een nachtje omdat we dan de volgende dag niet zolang hoeven rijden voordat we de boot naar Rostock nemen. Ik weet dus niet of we veel van Malmo gaan zien, maar dat zien we tegen die tijd dan wel. We overnachten in iedergeval in het Park Inn by Radisson Malmo.

Hamburg

Zoals gezegd nemen we de boot naar Rostock. deze vertrekt vanaf Trelleborg. Om de route naar Amsterdam een beetje aangenaam te maken, stoppen nog een keer in hamburg en overnachten we weer in het Hampton by Hilton City Centre Hotel. Mochten we op de heenweg iets gemist hebben dan hebben we nog een tweede kans.

Home Sweet Home, Amsterdam

Na 2,5 week gaan we eens stevig nagenieten van onze eerste roadtrip en onze eerste kennismaking met Scandinavie. In een keer twee leuke landen Denemarken en Zweden.

Heb jij nog tips voor ons?

Deze zijn van harte welkom. Laat ze hieronder achter in een reactie!

 

Omdat we de roadtrip nog tegoed hebben, maak ik gebruik van gratis stockfoto’s van de sites Pexels en Pixabay. Zodra we terug zijn, maak ik het helemaal goed met eigen foto’s!

 

Pin It on Pinterest

Share This