Hoeveel plezier kun je beleven aan drie dagen in Thailand? Nou, heel veel kan ik je zeggen. Ik heb daar drie dagen echt geweldig gegeten, heb een mooi Thais kookboek gescoord en ga sindsdien regelmatig Thais eten in Nederland. In Amsterdam gaan we graag naar Little Thai Prince op de Zeedijk. Die kan ik echt aanraden. Maar omdat je niet elke dag uit eten kunt gaan, maak ik ook regelmatig zelf wereldgerechten thuis, in dit geval rosbief met Thaise dressing. Dit recept is gebaseerd op een gerecht dat ik heb gegeten in Chiang Mai en op vele recepten die op internet zijn te vinden. Heerlijk als het vlees nog lauwwarm is.
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
3 bosuitjes
2 tenen knoflook
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel bruine suiker
1 handvol koriander
1/2 spaanse peper (- zonder zaadjes)
500 gram rosbief
boter (- om in te bakken)
1 limoen
2 tenen knoflook
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel bruine suiker
1 handvol koriander
1/2 spaanse peper (- zonder zaadjes)
500 gram rosbief
boter (- om in te bakken)
1 limoen
Stappen
Bak de rosbief rondom bruin en rose in het midden. Laat het vlees nog een tijdje afgedekt rusten na het bakken.
Snij de bosuitjes in dunne ringetjes. Pers de knoflook. Snij de koriander fijn.
Meng dit alles met het sap van de limoen, vissaus, suiker en rode peper. Roer totdat de suiker is opgelost.
Snij de rosbief in dunne plakjes, zo dun als mogelijk. Leg ze op een schaal en verdeel de Thaise dressing erover.
กินอร่อย
Eet smakelijk!
Eet smakelijk!
Sharing is caring!
Ik woon in Chiang Mai, ben dit gerecht nog niet tegengekomen,
dat is jammer want het ziet er heeeerlijk uit!
Berthy
Leuk! Lijkt me heerlijk…elke dag Thais eten! Ik was er in 2005…alweer 12 jaar geleden…time flies….
Het ziet er heerlijk uit! Toen ik 15 jaar geleden voor het eerst (en laatst, helaas) in Thailand was, heb ik veel westers gegeten, maar nu heb ik daar spijt van. Ik denk dat je, wanneer je ouder wordt, het buitenlandse eten meer/anders waardeert. Heb vaak geprobeerd echt lekker Thais te koken, maar vind het stiekem best lastig. Deze ga ik een keer maken zodra ik thuis ben uit Bali!
Dat is zonde inderdaad, maar je leert het eten ook meer waarderen als je reist…in ieder geval om lokale dingen te proberen. Ik probeer altijd lokaal te eten. Dan leer je het best de lokale keuken kennen. Ik stoor me altijd aan b.v. italianen die in China Spaghetti Bolognese bestellen en dan gaan klagen dat het niet is zoals bij moeders thuis…
Ziet er goed uit! Ik ben niet echt een groot fan van roastbeef, maar de dressing klinkt top.
Eigenlijk moet ik vaker Thais eten.
Kan volgens mij ook prima met dun gesneden kip of ander vlees. De dressing maakt het gerecht! Thais is heerlijk!
Toch weer verrassend dat je elke keer weer met een gerecht komt dat er zo smakelijk uitziet dat ik het graag een keer wil proberen. Maar dit is de eerste keer dat ik de dressing lekkerder vindt klinken dan het vlees en dat zegt iets als vleesliefhebber 😉 In een positieve manier natuurlijk! Zou je niet eens een kookboek willen uitbrengen?
Ik heb het nog niet geprobeerd, maar volgens mij zou je dit ook prima met ander vlees kunnen doen…rollade, karbonade, vul maar in. En een kookboek? Hmmm…wie weet ? leuk om te horen iig dat mijn recepten je aanspreken.
Mmmmm…. ook al zo lekker!