Rosti met gerookte zalm

Gepocheerd ei en wasabi

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Dit gerecht aten we vaak in ons favoriete restaurant in Dordrecht, De lachende gans. Helaas bestaat dit restaurant niet meer en als je dan toch wilt genieten van de lekkere gerechten, dan moet je het zelf maar proberen te maken. Bij de lachende gans werd dit geserveerd met een soort wasabiparels. Ik heb geen idee hoe je die maakt, maar door wat wasabi met wat goede olijfolie te mengen krijg je hetzelfde smaakeffect.

Gepocheerd ei

Geloof me, het klinkt moeilijker dan het is. Ik las ergens op het internet deze tip en ik kan je zeggen hij werkt perfect. Breng in een pan ruim water tegen de kook aan. Het mag niet te heftig borrelen. Leg een theezeefje boven een kopje. Breek een ei in het zeefje en laat het dunste eiwit door het zeefje lekken. Het dikke eiwit en de dooier blijven in het zeefje. Doe het ei voorzichtig in het kokende water. Doe dit gelijk voor de andere eieren. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan en laat even uitlekken.

Rosti

Rosti is een typisch Zwitsers gerecht. Meestal wordt deze in een ronde vorm gebakken. Komt dat even goed uit. Ik heb alleen ronde koekenpannen. Maak ze niet al te dik, zodat ze lekker krokant worden. Zodra je de randjes bruin ziet worden kun je hem omdraaien.


Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

6 grote aardappels
2 uien
5 eieren
200 gram gerookte zalm
Olijfolie
Wasabi
Peper/zout

Stappen

Begin met het schillen en raspen van de aardappel. Meng wat zout door de geraspte aardappel en laat dit 20 minuten in een zeef staan. Doel is om het vocht uit de aardappelen te halen.

Pers het overtollige vocht uit de aardappels en meng dit met de fijn gesneden ui, een eitje en flink wat zwarte peper.

Verdeel het mengsel over twee pannen. Bak in flink wat olie aan twee kanten goudbruin.

Meng ondertussen wat wasabi met olijfolie.

Pocheer vier eieren, zodra de rosti bijna klaar is.

Zodra de rosti klaar is verdeel je gerookte zalm erover en doe je de gepocheerde eieren er bij.

Druip er wat wasabi-olie overheen.

En guetä mitenand!
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This