Salvadore Dali museum

Een mooie dagtrip vanuit Barcelona

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Wij kennen in Nederland een aantal wereldberoemde architecten, schilders en kunstenaars, maar de Spanjaarden hebben zo hun eigen toppers. Als je in Barcelona bent wordt je geconfronteerd met de prachtige architectuur van Antoni Gaudi. Denk aan de Sagrada Familia, park Guell, Casa Mia en nog veel meer. Ook Joan Miró en Pablo Picasso zijn wereldberoemd en hebben hun eigen museum in Barcelona. Wat mij betreft wordt dit rijtje Spaanse kunstenaars aangevuld met Salvadore Dali.

Salvadore Dali

Geboren in het Spaanse dorpje Figueres aan de rand van de Pyreneeën, een kleine 150 kilometer boven Barcelona.

Salvadore Dali

In Figueres is een prachtig museum met veel van zijn bijzondere en soms bizarre kunst. Wij maakten ter een leuke dagtrip van vanuit Barcelona met een huurauto. Op de heenweg reden we door het binnenland en op de terugweg via de kust langs de voor ons Nederlanders bekende plaatsen als L’Estartit, Lloret de Mar, Blanes en Malgrat de Mar. De stranden zijn nog leeg als wij er begin mei zijn. Een hele leuke, gezellige, mooie route.

Spaanse binnenland

Spaanse kust

Dali museum

Het museumgebouw is zelf ook al heel mooi en bijzonder.

Dali museum

Dali museum

De kunst is altijd bijzonder en soms bizar. Op elk plekje zie je wel iets moois, geks of verassends. Dali was best een vreemde snuiter. Regelmatig zie je hemzelf of zijn partner Gaia terug in de kunst.

Dali museum

Dali museum

Dali museum

Dali museum

Dali museum

Het is een van de meest bijzondere musea die ik ken. De route er naartoe vanuit Barcelona is prachtig. Een heerlijke dagtrip als de drukte van Barcelona je even te veel wordt.

Pin It on Pinterest

Share This