Sapa, het hoog(s)te punt van Vietnam

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Ik reisde in vier weken van zuid naar noord in Vietnam en wat mij betreft heb ik het hoogtepunt bewaard tot het laatst. Sapa in Vietnam is echt prachtig. De berg Fansipan vlakbij Sapa is ook letterlijk het hoogste punt van Vietnam, met zijn 3143 meter hoogte. Wandelend door de bergen langs de groene rijstvelden is het puur genieten. Je komt zeker de kleurrijke lokale bevolking tegen.

Sapa, Vietnam

Wandelen in Sapa

Eén van de leukste dingen om te doen in Sapa is een wandeling door de prachtige natuur. Soms is het best pittig, want het is echt een bergachtig gebied. De omgeving maakt het het echt allemaal waard. Regelmatig zie je wilde varkens of jungle pigs, zoals ze lokaal in het Engels worden genoemd.

Sapa, Vietnam

Groen, groener, groenst …

Sapa, Vietnam

Mooie watervallen…

Sapa, Vietnam

De kleurrijke lokale bevolking

De verschillende bevolkingsgroepen zijn te herkennen aan de kleding, zonder uitzondering zien ze er prachtig uit!

Sapa, Vietnam

Sapa, VietnamSapa, Vietnam

Toen we aankwamen bij het hotel stonden er een aantal lokale jonge dames te wachten. Ze vroegen hoe we heetten. De volgende ochtend stonden ze er weer en riepen “hee, Martin, how are you?”. Lachend gingen we op trekking. De dagen dat we in Sapa waren kwamen we ze vaker tegen. Op één van deze dagen kwam de aap uit de mouw, ze vroegen of we sieraden wilden kopen. Omdat ze je naam onthouden heb je het gevoel dat je ze al langer kent en ben je eerder geneigd om wat te kopen. Ze verkochten ‘zilveren’ armbanden. Voor ons duidelijk dat het geen echt zilver was, maar daar was de prijs dan ook naar. Toen ik vroeg hoe de sieraden gemaakt werden, bleek dat het echt nog kinderen waren. De jongste antwoorde “my father makes them from spoons”. De oudste gaf haar een duw, dat was niet het juiste antwoord. Tsja, wat doe je dan? Dan koop je toch een mooie armband als aandenken.

Sapa, Vietnam

Nice to know

We gingen vanuit Hanoi met de bus naar Sapa. Dat is een mooie rit. Sinds 2014 is er een nieuwe weg waardoor je er nog sneller bent. De nachten kunnen best koud zijn in Sapa. In sommige hotels hebben ze kacheltjes op de kamers, maar die van ons zagen er niet al te betrouwbaar uit. Ik had vooraf al verhalen gelezen over koolmonoxide vergifitiging door deze kacheltjes. Verstandiger is het om extra lekker warme kleding mee te nemen.

In Sapa is het wel aan te raden om een ‘room with a view’ te nemen…leuk wakker worden toch?

Sapa, Vietnam

Food

Een van de leukste dingen die ik heb gegeten in Vietnam was de hotpot in Sapa. Een lekker gekruide bouillon met heerlijk vlees en groenten. De verassing was wel de kikkerbillen. Die bleken eigenlijk best lekker, smaakte enigzins naar kip. Veel vlees zat er niet aan, maar het was wel een leuke nieuwe culinaire ervaring. Ook bij de overdekte markt kun je prima eten, een lekkere noodle soep bijvoorbeeld. De bouillon staat al lekker te dampen, de noodles worden terplekke in de bouillon gekookt en de rest komt in je kom er bij. Heerlijk!

Sapa, Vietnam

Sapa, Vietnam

Ik kan je Sapa zeker aanraden! Dit prachtige gebied had ik voor geen goud willen missen. Voor mij het hoogtepunt van Vietnam!

Ben jij er al eens geweest en ben je net zo enthousiast als ik?

 

Pin It on Pinterest

Share This