Snelle Thaise groene curry

Met kip
 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Thais met kerst? Ja waarom niet. Het is weer eens wat anders dan de eeuwige rollade en bovendien smaakt het heerlijk. Zo hadden we naast Thaise viskoekjes met komkommer relish en Thaise varkensgehakt rolletjes op citroengras, een snelle Thaise groene curry met basmati rijst. Bij een goede toko vind je alle juiste ingrediënten, zoals verse limoenblaadjes, kleine Thaise aubergines en Thaise basilicum. Ik gebruikte regelmatig gedroogde limoenblaadjes, maar die kunnen echt niet op tegen verse! Thaise basilicum is niet te vergelijken met Italiaanse. Het heeft een soort dropachtige anijssmaak. Om kerststress te reduceren tot nul heb ik gekozen voor een snelle groene curry op basis van kant en klare Thaise groene currypasta. Bij de toko of gewoon in de supermarkt te koop.

Tip: maak de curry vegan door de kip te vervangen door bijvoorbeeld shiitakes en vervang de vissaus door wat groentebouillon.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

2 kopjes basmati rijst
4 kleine Thaise aubergines (in kwarten gesneden)
300 gram kipfilet (in reepjes)
1 a 2 eetlepels Thaise groene currypasta (maak het zo pittig als je zelf lekker vind)
1 kopje kokosroom
1 blikje kokosmelk
3 verse limoenblaadjes
Thaise basilicum
1 eetlepel vissaus
1/2 eetlepel palmsuiker (prima te vervangen door bruine basterdsuiker)
3 cm galangal (Laos) (- in hele dunne reepjes (julienne))
1 rode chilipeper

Stappen

Verhit bijna alle kokosroom (bewaar wat voor de garnering) in een wok en laat het een minuut of vijf doorwarmen totdat er een laagje olie op de room komt.

Roer het af en toe door zodat het niet bruin wordt.

Doe dan de groene currypasta erbij en laat het vijf minuten goed zijn smaak afgeven.

Voeg kipfilet toe en laat deze een paar minuten mee garen. Voeg nu de kokosmelk, vissaus en palmsuiker toe en laat weer 5 minuten doorgaren,

Nu de auberginepartjes toevoegen en laat wederom vijf minuten doorgaren.

Als laatste de galangal en de limoenblaadjes erbij en laat weer vijf minuten doorgaren.

Serveer met de Thaise basilcumblaadjes, wat chilipeper en een paar druppels kokosroom.

กินอร่อย
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest