Tip: maak de curry vegan door de kip te vervangen door bijvoorbeeld shiitakes en vervang de vissaus door wat groentebouillon.
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
2 kopjes basmati rijst
4 kleine Thaise aubergines (in kwarten gesneden)
300 gram kipfilet (in reepjes)
1 a 2 eetlepels Thaise groene currypasta (maak het zo pittig als je zelf lekker vind)
1 kopje kokosroom
1 blikje kokosmelk
3 verse limoenblaadjes
Thaise basilicum
1 eetlepel vissaus
1/2 eetlepel palmsuiker (prima te vervangen door bruine basterdsuiker)
3 cm galangal (Laos) (- in hele dunne reepjes (julienne))
1 rode chilipeper
Stappen
Verhit bijna alle kokosroom (bewaar wat voor de garnering) in een wok en laat het een minuut of vijf doorwarmen totdat er een laagje olie op de room komt.
Roer het af en toe door zodat het niet bruin wordt.
Doe dan de groene currypasta erbij en laat het vijf minuten goed zijn smaak afgeven.
Voeg kipfilet toe en laat deze een paar minuten mee garen. Voeg nu de kokosmelk, vissaus en palmsuiker toe en laat weer 5 minuten doorgaren,
Nu de auberginepartjes toevoegen en laat wederom vijf minuten doorgaren.
Als laatste de galangal en de limoenblaadjes erbij en laat weer vijf minuten doorgaren.
Serveer met de Thaise basilcumblaadjes, wat chilipeper en een paar druppels kokosroom.
Eet smakelijk!
Sharing is caring!
Daar krijg ik zeker trek in, maar nu eerst Oliebollen!!!!!
Berthy
Ook lekker!! ??
Lekker lekker. Wij hebben met kerst ook Aziatisch gegeten: steamboat, oftewel aziatisch fonduen in bouillon. En 2e kerst hadden we een Italiaans menu. Lekker internationaal 😉 Maar nu inderdaad aan de oliebollen en appelbeignets.
Oh, dat is ook lekker! Heerlijk!
Waarom niet inderdaad? Gezond, snel klaar en ook nog eens lekker. 🙂 Een fijne afwisseling van het standaard (zware) kerstdiner.
Het is uitstekend bevallen. Inderdaad een stukje lichter dan het standaard menu.
Heerlijk! Ik heb in Bangkok groene curry gegeten dus ik heb goede herinneringen aan dit mooie gerecht. De kip zou ik inderdaad vervangen en shiitakes is dan inderdaad een goede optie 🙂
Ik eet eigenlijk nooit curry, maar als ik dit recept lees, dan vraag ik me af ‘waarom niet?’ Het klinkt heerlijk!
Ik zeg altijd dat je mij wakker kunt maken voor curry…zeker ook voor deze!