door Martin | mei 15, 2020 | Recept_Indonesie, Recepten
Ayam besengek, gebakken kip in een kruidige kokossaus Ik moet je eerlijk vertellen dat ik nog nooit van dit gerecht had gehoord, ten minste, de naam dan. In Indonesische restaurants is het vaak onderdeel van een uitgebreide rijsttafel en op Java heb ik wel dergelijke...
door Martin | mrt 30, 2020 | Recept_Nederland, Recepten
Gerookte makreelsalade met rode ui en augurk Wij zijn de trotse bezitters van een vakantiehuisje in Drenthe, vlakbij de het nationale park de Drentsche Aa. Vorig weekend besloten we om hier de komende tijd door te brengen. In Amsterdam wonen we in een apartement en...
door Martin | mrt 6, 2020 | Recept_China, Recepten
Gestoomde paksoi met oestersaus en crispy knoflook Ik hou van gerechten over de hele wereld en probeer die te maken met de ingredienten zoals ze lokaal worden gebruikt. De recepten zijn soms best complex en uitgebreid, maar soms ook heel eenvoudig. De ene keer heb je...
door Martin | feb 14, 2020 | Recept_Indonesie, Recepten
Indonesische sayur lodeh een heerlijke groenteschotel in kokossaus Dit is wel een mijlpaal hoor, waaruit mijn liefde voor de Indonesische keuken maar weer eens blijkt. Het is het 15e Indonesische recept op Indenvreemde.nl, het land met veruit de meeste recepten. Dat...
door Martin | jan 31, 2020 | Recept_Myanmar, Recepten
Gembersalade uit Myanmar met Chinese kool en gedroogde garnalen We hebben tijdens onze reis door Myanmar heerlijk gegeten. Ingesloten tussen culinaire grootmachten als China, India en Thailand moet daar toch een mooie mix uit komen en dat is ook zo. Soms was het eten...