door Martin | mei 15, 2020 | Recept_Indonesie, Recepten
Ayam besengek, gebakken kip in een kruidige kokossaus Ik moet je eerlijk vertellen dat ik nog nooit van dit gerecht had gehoord, ten minste, de naam dan. In Indonesische restaurants is het vaak onderdeel van een uitgebreide rijsttafel en op Java heb ik wel dergelijke...
door Martin | apr 24, 2020 | Recept_ Italie, Recepten
Spaghetti met kip in een knoflookroomsaus met spinazie Comfort food optima forma! Met simpele ingrediĆ«nten kun je toch een heerlijke maaltijd op tafel zetten, zelfs als de omstandigheden niet zijn zoals ze waren, zie mij blog “gerookte makreel salade met rode ui...
door Martin | apr 20, 2020 | Recept_Indonesie, Recepten
Indonesische ayam goreng mentega, gebakken kip in zoete ketjapsaus Deze gebakken kip in romig zoete ketjapsaus echt zo’n gerecht waarvan je tegen beter weten in blijft eten. Het romige komt van de boter, het zoete van de ketjap en bruine suiker. Niet supergezond...
door Martin | apr 13, 2020 | Recept_Libanon, Recepten
Libanese mujadara, rijst met linzen en donker gekarameliseerde uien Ik heb de smaak van het Midden-Oosten helemaal te pakken. Dit is een super simpel gerecht met weinig ingredienten, maar met een super resultaat. Het is niet veel meer dan een combinatie van rijst,...
door Martin | apr 10, 2020 | Recept_ Italie, Recepten
Garnalen in knoflookroomsaus met spinazie en Parmezaanse kaas Garnalen en kaas, een niet voor de hand liggende combinatie, maar de Italianen weten er weer iets lekker van te maken. Dit garnalen gerecht in roomsaus met heel veel knoflook is een echt feel good gerecht....