door Martin | mei 11, 2020 | Recept_China, Recepten
Tjap Tjoy, lekkerder dan van de afhaalchinees Na het recept voor homemade shoarma van vorige week, nu weer een afhaalklassieker die je eenvoudig zelf thuis kunt maken. Dit keer tjap tjoy van de Chinees. In het kantonees betekent ‘tjap’ gemengd en...
door Martin | apr 27, 2020 | Recept_Suriname, Recepten
Surinaamse pindasoep met lekker veel groenten Jaren geleden deed ik voor mijn werk een opdracht bij Siemens in Den Haag. Tussen de middag gingen we meestal met een hele groep lunchen in het restaurant. Op vrijdag was er een themadag en serveerden ze producten uit een...
door Martin | mrt 23, 2020 | Recept_India, Recepten
Geroosterde aubergine curry met tomaat en kokos Oh, hier word ik nu blij van. Ik ben gek op aubergine en gek op Indiase curries en dit gerecht is een heerlijke combinatie van beide. Door de aubergine in te wrijven met lekkere specerijen en daarna te grillen, blijft...
door Martin | mrt 13, 2020 | Recept_Libanon, Recepten
Libanese geroosterde bloemkool met tahinsaus en gekarameliseerde uien Als ik aan Libanon denk, dan denk aan de situatie eind jaren 70, begin 80. Een deel van LibanonĀ werd bezet door Israel en de veiligheidsraad van de verenigde naties besloot een vredesmacht te...
door Martin | mrt 6, 2020 | Recept_China, Recepten
Gestoomde paksoi met oestersaus en crispy knoflook Ik hou van gerechten over de hele wereld en probeer die te maken met de ingredienten zoals ze lokaal worden gebruikt. De recepten zijn soms best complex en uitgebreid, maar soms ook heel eenvoudig. De ene keer heb je...