door Martin | mei 11, 2020 | Recept_China, Recepten
Tjap Tjoy, lekkerder dan van de afhaalchinees Na het recept voor homemade shoarma van vorige week, nu weer een afhaalklassieker die je eenvoudig zelf thuis kunt maken. Dit keer tjap tjoy van de Chinees. In het kantonees betekent ‘tjap’ gemengd en...
door Martin | apr 13, 2020 | Recept_Libanon, Recepten
Libanese mujadara, rijst met linzen en donker gekarameliseerde uien Ik heb de smaak van het Midden-Oosten helemaal te pakken. Dit is een super simpel gerecht met weinig ingredienten, maar met een super resultaat. Het is niet veel meer dan een combinatie van rijst,...
door Martin | mrt 23, 2020 | Recept_India, Recepten
Geroosterde aubergine curry met tomaat en kokos Oh, hier word ik nu blij van. Ik ben gek op aubergine en gek op Indiase curries en dit gerecht is een heerlijke combinatie van beide. Door de aubergine in te wrijven met lekkere specerijen en daarna te grillen, blijft...
door Martin | mrt 13, 2020 | Recept_Libanon, Recepten
Libanese geroosterde bloemkool met tahinsaus en gekarameliseerde uien Als ik aan Libanon denk, dan denk aan de situatie eind jaren 70, begin 80. Een deel van LibanonĀ werd bezet door Israel en de veiligheidsraad van de verenigde naties besloot een vredesmacht te...
door Martin | jul 26, 2019 | Recept_India, Recepten
Indiase mango chutney Spicy en sweet ReisverhalenWereldgerechten 3 Mijn guilty pleasure? Dat is jam, in alle soorten en maten. Lekker extra dik op een boterham. Hoe vaker hoe beter, Daar maak je me...