Sossusvlei

De rode zandduinen van Namibie

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Als je in Namibie bent dan moet je zeker naar Sossusvlei met de karakteristieke rode zandduinen. Vanuit Solitaire reden we in één keer door naar Swakopmund, maar niet zonder een tussenstop te maken bij de Sossusvlei. Onze Renault Duster 4X4 had ons tot nu toe had hij ons overal gebracht over asfalt en gravelwegen.

Sossusvlei

Onderweg zagen we het landschap veranderen. De omgeving wordt steeds meer oranje-rood en langzaam zagen we steeds meer bergen en duinen. Sossusvleierwacht hier geen olifanten en leeuwen, maar er is nog genoeg te zien hoor.

Sossusvlei

Sossusvlei

We reden naar het dorpje Sesriem, waar we een permit kochten om het Namib-Naukluft Nationale Park in te mogen rijden. Daarna is het nog een kleine 60 kilometer rijden over een prima asfaltweg naar de parkeerplaats voor auto’s zonder 4X4 aandrijving. Onderweg kom je al langs de illustere Dune 45 en .

Sossusvlei

Sossusvlei

Sossusvlei

Sossusvlei

Sossusvlei

Sossusvlei

De weg vervolgt als een zanderige weg en is alleen geschikt voor 4X4 aangedreven auto’s. Er gaan pendelbussen naar de parkeerplaats waarvandaan je de mooie rode duinen kunt bezoeken. Met een 4X4 kun je dus zelf doorrijden. Vol vertrouwen reden wij dus zelf door en parkeerden tussen de wat grotere 4X4 auto’s.

Sossusvlei

Sossusvlei

Hiervandaan kun je lopend naar de bekende Deadvlei, een grote grijze kleivlakte met eeuwenoude dode bomen.

Sossusvlei

Hier is het droog, dan zie je aan alles.

Sossusvlei

Wij besloten Deadvlei te laten voor wat hij is omdat we nog een flink eind moesten rijden naar Swakopmund. We merkten voor het eerst dat ons autootje wel stoer doet, maar niet echt stoer is, centimeter voor centimer ploegden we door het diepe zand en met moeite bereikten we de eerste parkeerplek en de asfaltweg weer.

Sossusvlei

Voor wie het wil zien is er ook hier op dierenvlak genoeg te genieten.

Sossusvlei

Sossusvlei

Wat een prachtige bizarre omgeving is dit, een absolute must-see als je in Namibie bent.

 

Pin It on Pinterest

Share This