Spaanse chorizosoep

Hartverwarmend lekker
 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Soms, heel soms heb je trek in iets simpels en hartverwarmends. Eigenlijk heb ik dat best wel vaak. Eten waar je echt helemaal vrolijk van wordt. Ik heb dat met deze Spaanse chorizosoep. Ik roep altijd “met chorizo maak je alles lekker”. Deze soep is eenvoudig te maken en zit boordevol smaak. De chorizo zorgt bovendien voor een mooie rode kleur. Het oog wil ook wat.

Gerookt paprikapoeder

De overheersende smaak van chorizo komt van Spaans gerookt paprikapoeder, pimentón. Je moet er niet te veel van gebruiken want het is best aanwezig, maar met de juiste dosering is het puur genieten.

Gerookt paprikapoeder

Gerookt paprikapoeder is te koop bij de betere Spaanse delicatessenwinkels of tegenwoordig ook bij de betere supermarkt. Je kunt kiezen uit drie varianten: Dulce (zoet), Agridulce (bitterzoet) en Picante (pittig).

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

2 grote uien
2 rode paprika’s
2 tenen knoflook (uit de pers)
2 blokjes groentebouillon
1 liter water
1 chorizoworst
1 blik kikkererwten (optioneel)
2 theelepels gerookt paprikapoeder (optioneel)
beetje olie (om in te bakken)

Stappen

Snij de ui in halve ringen en de parika in kleine blokjes. Verhit wat olie in een pan en bak de ui en parpika op laag vuur zacht. Voeg de knoflook toe.

Snij de worst in kleine blokjes en voeg deze bij de groenten in de pan. Laat de chorizo nog even meebakken zodat de smaak goed vrij komt.

Maak de bouillon van de blokjes en voeg deze toe aan de pan. Laat dit nog een minuut of tien zachtjes doorpruttelen.

Optioneel: om er een maaltijdsoep van te maken kun je tegelijk met de bouillon een blikje (uitgelekte) kikkererwten aan toe voegen.

Optioneel: om de soep vegan te maken kun je de chorizo vervangen door gerookt paprikapoeder. Je hebt dan wel de smaak, maar niet de worst.

Comer sabroso
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This