Spaanse tortilla

Omelet met paprika en chorizo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Nog zo’n lekker hapje die niet mag ontbreken als je tapas eet. Super makkelijk om te maken en ook nog heel erg lekker. De dag erna zijn de smaken goed ingetrokken en smaakt hij nog beter. Het is dus wel een aanslag op je geduld, want als je dit maakt loopt het water al in je mond.

Mijn eerste Spanje ervaring

Ik was voor het eerst in Spanje toen ik 8 was, op Menorca met mijn ouders. Het eten was er anders dan ik gewend was. Zo zag ik bijvoorbeeld voor het eerst een aubergine. Mijn moeder at hem op met smaak, maar ik was toen nog niet echt bezig met eten en dan vooral het eten dat je niet kent. Als je acht bent wil je patat en ijs. De tweede keer in Spanje was een roadtrip door de Pyreneeën met als eindpunt Barcelona. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met tapas en er ging een wereld voor mij open. Wat een heerlijke smaken en vooral ook de combinatie van al die verschillende soorten hapjes. In mijn herinnering was er altijd tortilla bij en natuurlijk een lekker glaasje Spaanse wijn. Later ben ik nog vaker in Spanje geweest, maar sinds die tweede keer is het zoeken naar lekkere tapas een onderdeel van de reis.Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

4 grote aardappels
5 eieren
1 ui
1 rode paprika
50 gram chorizo
Beetje olie
Beetje zout

Stappen

Schil de aardappels en kook ze bijna gaar in ruim water met zout. Ik doe dit meestal de dag ervoor al zodat ze zijn afgekoeld als ik ze gebruik voor de tortilla.

Snij de aardappels in schijfjes

Snij de ui, paprika en chorizo in kleine blokjes.

Doe wat olie in de pan en voeg de aardappel toe en bak deze op zacht vuur totdat ze licht bruin zijn.

Voeg de ui en paprika toe. Fruit deze een paar minuten.

Voeg de chorizo toe.

Kluts de eieren en voeg toe aan de pan. Bak dit op zachtvuur gaar en licht bruin. Draai halverwege voorzichtig om.

Ik hou van een stevige, compacte tortilla en druk gedurende het bakken regelmatig op de tortilla met een vork.

Laat afkoelen voor gebruik of als je niet kunt wachten…

Comer sabroso
Eet smakelijk!

Nog meer lekkere recepten

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This