Mijn eerste Spanje ervaring
Ik was voor het eerst in Spanje toen ik 8 was, op Menorca met mijn ouders. Het eten was er anders dan ik gewend was. Zo zag ik bijvoorbeeld voor het eerst een aubergine. Mijn moeder at hem op met smaak, maar ik was toen nog niet echt bezig met eten en dan vooral het eten dat je niet kent. Als je acht bent wil je patat en ijs. De tweede keer in Spanje was een roadtrip door de Pyreneeën met als eindpunt Barcelona. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met tapas en er ging een wereld voor mij open. Wat een heerlijke smaken en vooral ook de combinatie van al die verschillende soorten hapjes. In mijn herinnering was er altijd tortilla bij en natuurlijk een lekker glaasje Spaanse wijn. Later ben ik nog vaker in Spanje geweest, maar sinds die tweede keer is het zoeken naar lekkere tapas een onderdeel van de reis.
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
5 eieren
1 ui
1 rode paprika
50 gram chorizo
Beetje olie
Beetje zout
Stappen
Schil de aardappels en kook ze bijna gaar in ruim water met zout. Ik doe dit meestal de dag ervoor al zodat ze zijn afgekoeld als ik ze gebruik voor de tortilla.
Snij de aardappels in schijfjes
Snij de ui, paprika en chorizo in kleine blokjes.
Doe wat olie in de pan en voeg de aardappel toe en bak deze op zacht vuur totdat ze licht bruin zijn.
Voeg de ui en paprika toe. Fruit deze een paar minuten.
Voeg de chorizo toe.
Kluts de eieren en voeg toe aan de pan. Bak dit op zachtvuur gaar en licht bruin. Draai halverwege voorzichtig om.
Ik hou van een stevige, compacte tortilla en druk gedurende het bakken regelmatig op de tortilla met een vork.
Laat afkoelen voor gebruik of als je niet kunt wachten…
Eet smakelijk!
Nog meer lekkere recepten
Sharing is caring!