Spaghetti aglio e olio
Met peterselie en Parmezaanse kaas
Reisverhalen
Home
Wereldgerechten
Reisverhalen
Home
Wereldgerechten
Aglio e olio is een traditioneel recept dat oorspronkelijk uit Napels komt en bevat dan geen kaas. Ik vind de kaas echt wel wat toevoegen, maar dat is natuurlijk een persoonlijke smaak.
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
3 tenen knoflook
Flinke sheut olijfolie
250 gram spaghetti
100 gram Parmezaanse kaas
Handvol bladpeterselie
Zwarte peper
Zout
Stappen
Kook de spaghetti al dente in ruim water met wat zout
Verwarm de olie met de fijngesneden tenen knoflook
Rasp de Parmezaanse kaas fijn
Giet de spaghetti af en voeg deze bij de knoflookolie en roer goed door
Roer er fijngesneden bladpeterselie erdoor en maal er flink wat zwarte peper overheen
Serveer met de Parmezaanse kaas erbij
Eet smakelijk!
Nog meer lekkere recepten
Sharing is caring!