Spaghetti aglio e olio

Met peterselie en Parmezaanse kaas

Reisverhalen

Home

Wereldgerechten

Reisverhalen

Home

Wereldgerechten

Dit moet toch haast wel het gerecht met de allermooiste naam zijn…aglio e olio…zeg nou zelf, dat bekt toch lekker? Dit is kunst in al z’n eenvoud. Toen ik dit voor het eerst at vroeg ik me echt af hoe iets met zo weinig ingredienten, zo lekker kan smaken. Het valt en staat wel met de kwaliteit van de ingredienten. Gebruik dus een goede olijfolie, de lekkerste Parmezaanse kaas en lekker verse knoflook.

Aglio e olio is een traditioneel recept dat oorspronkelijk uit Napels komt en bevat dan geen kaas. Ik vind de kaas echt wel wat toevoegen, maar dat is natuurlijk een persoonlijke smaak.

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

3 tenen knoflook
Flinke sheut olijfolie
250 gram spaghetti
100 gram Parmezaanse kaas
Handvol bladpeterselie
Zwarte peper
Zout

Stappen

Kook de spaghetti al dente in ruim water met wat zout

Verwarm de olie met de fijngesneden tenen knoflook

Rasp de Parmezaanse kaas fijn

Giet de spaghetti af en voeg deze bij de knoflookolie en roer goed door

Roer er fijngesneden bladpeterselie erdoor en maal er flink wat zwarte peper overheen

Serveer met de Parmezaanse kaas erbij

Buon appetito!
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This