Spaghetti met gerookte zalm en spinazie

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

De kerstdagen waren dit jaar voor ons echt bijzonder doordat we in december in Myanmar zaten. Op 24 december vlogen we vanuit Ngapali naar Yangon en gelukkig hadden we een prima hotel, het Pullman Yangon Centrepoint,  geboekt. Aan het eind van de middag kwamen we in het hotel en er bleek een zeer uitgebreid kerstbuffet te zijn. De vrouwelijke chef kok uit Uruguay had haar zaakjes duidelijk goed voor elkaar, want het buffet was echt overdadig lekker! Vooral de visafdeling was erg bijzonder, met verschillende soorten krab, kreeft, verse tonijn, mosselen en heerlijke gerookte zalm. Om te watertanden. Dit hadden we vooraf niet verwacht te eten in Myanmar.

Myanmar buffet Pullman

Ook het toetjesbuffet was heerlijk!

Myanmar buffet Pullman

Het super vriendelijke personeel was ontzettend trots op wat ze hadden neergezet en wilde maar wat graag even voor ons poseren. Het was genieten.

Myanmar buffet Pullman

Met oud en nieuw waren we weer terug in Nederland en kochten we natuurlijk ook lekkere hapjes.  Veel te veel bleek achteraf en we hadden nog een behoorlijke hoeveelheid gerookte zalm over. Zonde om daar niets mee te doen natuurlijk en ik maakte er een heerlijk spaghetti-gerecht mee. Lekker met spinazie, champignons en wat tomaatjes, naast de basis van een uitje en een teentje knoflook. De saus maakte ik met een bekertje creme fraiche en oregano. Eigenlijk een super simpel recept, maar wel echt smullen!

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

200 gram spaghetti
1 ui
1 teen knoflook
1 bekertje creme fraiche
Oregano
200 gram gerookte zalm
150 gram champignons
200 gram spinazie
12 gehalveerde kleine tomaatjes
Handvol pijnboompitten
Peper en zout naar smaak
Olie om in te bakken



Stappen

 

Kook de spaghetti volgens de gebruiks aanwijzing gaar.

Bak in een droge pan de pijnboompitten licht bruin en zet apart.

Doe daarna de gesnipperde ui en knoflook in een pan met wat olie en bak ze tot de ui glazig ziet.

Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en bak deze een paar minuutjes mee.

Doe de creme fraiche erbij en roer goed door. Als dit vloeibaar is geworden kan de oregano erbij.

Halveer de tomaatjes en doe ze in de pan. Laat deze ook een paar minuten meebakken. Doe de spinazie erbij en laat deze slinken.

Dan kan de zalm erbij en roer deze even door. Het vuur kan uit. De zalm hoeft alleen een klein beetje warm te worden.

Serveer de spaghetti met de saus en garneer met wat zwarte peper en wat pijnboompitjes.

Buon appetito!
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This