Spaghetti met kip in een knoflookroomsaus met spinazie

Comfort food optima forma! Met simpele ingrediënten kun je toch een heerlijke maaltijd op tafel zetten, zelfs als de omstandigheden niet zijn zoals ze waren, zie mij blog “gerookte makreel salade met rode ui en augurk“. Deze Italiaanse spaghetti met kip in een knoflookroomsaus met spinazie kun je perfect op twee pitten maken en je hebt er ook niet een hele kast met kruiden en specerijen voor nodig. Het resultaat is super lekker en heel bevredigend.

Food fotografie

Was ik net begonnen om de food foto’s iets professioneler aan te pakken, zie “Altijd bezig met eten“, zit je even later in je vakantiehuisje in het bos zonder alle spulletjes om de foto’s er mooier uit te laten zien. Geen spiegelreflex camera, geen reflectieschermen, beperkt servies. Kortom, niet ideaal. Maar we laten ons niet kisten en ik gebruik de spullen die ik wel beschikbaar heb. 

De foto’s zijn genomen met mij Iphone 6 en dat werkt prima. De tuintafel als ondergrond en het bos als achtergrond pakt ook goed uit, zeker als de zon schijnt. Tijdens het bewerken van de foto’s op mijn iPad zag ik dat ik onbewust een selfie had genomen met mijn spiegelbeeld in de lepel.

Spaghetti met kip in een knoflookroomsaus met spinazie

Eigenlijk is ook dit weer zo’n heel eenvoudig Italiaans recept met een groots resultaat. Om het glutenvrij te houden, maakte ik gebruik van glutenvrije spaghetti van Lidl, dat is een prima alternatief voor gedroogde spaghetti als je geen gluten eet. Je bakt eerst de kip bruin in wat olie en daarna in dezelfde pan de champignons. Die bewaar je beide om later weer toe te voegen. Dan fruit je de knoflook in dezelfde pan en voegt de room, kaas, spinazie en even later de kip en de champignons toe. Laat nog even doorsudderen totdat de kip goed gaar is. Serveer met de spaghetti en klaar is Kees of beter, in dit geval Luigi.

Wat eet je erbij?

Een lekker lichte en frisse salade is een prima begeleiding bij dit toch wat machtige gerecht. Dat  kan heel eenvoudig zijn, bijvoorbeeld wat lekkere tomaatjes met een beetje olijfolie, balsamico en zwarte peper. Natuurlijk kun je er ook wat meer werk van maken. 

Spaghetti met kip in een knoflookroomsaus met spinazie

Voorbereidingstijd

Minuten

Wachttijd

Minuten

Kooktijd

Minuten

Aantal porties

Personen

Ingrediënten

200 gram spaghetti
300 gram kipdijfilet
250 ml kookroom
1/2 blokje kippenbouillon
100 gram Parmezaanse kaas
2 volle handen spinazie
3 tenen knoflook
50 gram roomboter
250 gram champignons
Peper en zout
Olie om in te bakken

Stappen

Kook de spaghetti in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak ondertussen de stukken kipdijfilet in wat olie bruin, maar niet helemaal gaar. Bewaar ze op wat keukenpapier.

Bak in dezelfde pan de champignons bruin en bewaar ook deze voor later.

Fruit de fijngesneden knoflook licht aan en voeg de roomboter toe. Voeg als deze gesmolten is de room en de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door.

Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.

Doe nu de champignons en de kipdijfiltet bij de roomsaus en laat de kip verder garen.

Serveer de spaghetti met de stukken kip en de roomsaus.

Dit recept is

Buon appetito!
Eet smakelijk!

Pin It on Pinterest

Share This