Stedentrip Leiden

Toerist in eigen land

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Dat je niet heel ver hoeft te reizen voor een stedentrip bewijst ons bezoekje aan Leiden maar weer eens. We vertrokken s’morgens uit Amsterdam met de auto en waren even voor het middaguur in leiden. Natuurlijk zonder enige voorbereiding, maar niet gehinderd door een gebrek aan enthousiasme waren we klaar om deze stad te ontdekken. We bezochten Naturalis en gingen daarna te voet naar het centrum waar we een hoop leuke dingen zagen. Ondanks dat ik er ooit een halfjaar stage heb gelopen kende ik de stad niet echt. Had ik het toen maar geweten wat een leuke stad het is.

Leiden

Naturalis, tentoonstelling GIF!

Als eerste gingen we naar Naturalis. Altijd leuk om hier een kijkje te nemen. Op dit moment is er een grote renovatie gaande waardoor er maar een klein deel toegangkelijk is. Hier is de tentoonstelling GIF! te zien. Freek Vonk laat je alles zien op het gebied van gif in de natuur. Interessant! Omdat we een museumkaart hebben, mochten we gratis naar binnen.

Leiden

Met een aantal (zeer) giftige dieren, gelukkig veilig achter glas, zoals deze pofadder.

Leiden

Tip: wij parkeerden in de buurt van Naturalis in de Blauwe Vogelweg. Hier is het in het weekend gratis. Daarvandaan loop je in een minuut of 15 naar het centrum van Leiden.

Stadspoort

Deze prachtige stadspoort geeft Leiden allure. De Morspoort is één van de twee overgebleven stadspoorten van de vele poorten die Leiden ooit had.

Leiden

Mooie oude gebouwen

De sfeer in het centrum wordt bepaald door de oude panden en de grachten. Gezellig!

Burcht van Leiden

Middenin het  centrum staat de Burcht van Leiden. Deze burcht bevindt zich op een kunstmatig aangelegde heuvel, een zogenaamde motte. Op de Burcht heb je een mooi uitzicht op verschillende imponerende oude gebouwen in de omgeving, zoals de Hooglandsekerk, de Pieterskerk en de Marekerk.

La place in Hudson Bay

We namen een kleine versnapering bij La Place op de bovenste verdieping van het mooie gebouw waar Hudson Bay in zit. Lekker even bijkomen, maar ook hier weer genieten van het uitzicht op het centrum vanaf het terras. Op zaterdag is er een grote markt.

Leiden

Pieterskerk

Met vernieuwde energie liepen we richting de Pieterskerk.

Leiden

Hortus Botanicus

Van de Pieterskerk liepen we naar de Hortus Botanicus. We waren helaas net te laat om naar binnen te mogen, maar het beeld van deze poes die lekker lag te chillen in een plantenbak maakte dat helemaal goed. De Hortus sluit om 16:00 uur en tot 15:30 uur mag je nog naar binnen.

Leiden

Museum Volkenkunde

We besloten door te lopen naar het Museum Volkenkunde, waar op dit moment een tijdelijke tentoonstelling over Indonesië te zien is. Verder veel prachtige items uit de hele wereld. Van China tot Canada. Prachtige collectie. Ook hier gratis toegang met een museumkaart.

Einde van de dag

Het was ondertussen alweer tegen de avond en we hadden best honger gekregen van het geslenter door de stad. Ongemerkt loop je toch heel wat kilometers. Hongerig geworden besloten we lekker sushi te gaan eten. Vol en voldaan liepen we in het avondzonnetje terug naar de auto en tevreden reden we terug naar Amsterdam. Waarom waren we hier niet eerder geweest? Ach ja, beter laat dan nooit! Oh ja, ik ontdekte mijn volgende auto…

Leiden

Heb jij nog aanvullende tips voor een bezoek aan Leiden?

 

Pin It on Pinterest

Share This