Surinaamse roti kip

Met kousenband en ei
 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Hoe lekker is Surinaamse roti en hoe geweldig is het als je het ook nog eens zelf kan maken. Met kousenband en een gekookt ei. Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dan gekookte aardappelen, sperziebonen en een stukje vlees…vind ik dan he! Smaken verschillen natuurlijk…

Surinaams

Ik ben (nog) niet in Suriname geweest, maar het lijkt me een prachtig land. Schitterende natuur en vrolijke vriendelijk mensen. En dan het eten, moksi meti, een lekkere bara, pindasoep, zoutvlees en natuurlijk de overbekende roti…yummie. Met dit recept maak je die laatste eenvoudig thuis. Ik heb het mezelf wel makkelijk gemaakt door gebruik te maken van Surinaams kerriepoeder. Als je die ruikt ben je gelijk verkocht.

Surinaams kerriepoeder

Daarnaast heb ik kant en klare roti’s gekocht bij de toko. Uit de koeling…lekker vers dus. Ook kocht ik de kousenband bij de toko. Kun je deze niet krijgen, gebruik dan sperziebonen.


Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

500 gram kipdijfilet
1 volle eetlepel Surinaams kerriepoeder
2 kleine uien (gesnipperd)
3 tenen knoflook (uit de knoflookpers)
zwarte peper (uit de molen)
2 tomaten
3 grote aardappels (in grove stukken)
2 eieren
200 gram kousenband (in stukjes van 3 a 4 cm)
1/2 a 1 blokje kippenbouillon
1 volle eetlepel Surinaamse kerrie (evt meer naar smaakt)
Surinaamse sambal
1 eetlepel olie (om in te bakken)
1 klontje (room)boter (om in te bakken)

Stappen

Kook de eieren een minuut of 5 (niet helemaal hard!). Pel ze en bak ze (in boter) rondom bruin, zodat de kerriesaus beter aan de eieren blijft hangen.

Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer een centimeter of drie. Bak deze in wat olie licht bruin.

Voeg de helft van de ui en 2/3 van de knoflook toe en bak deze een aantal minuten mee.

Schil ondertussen de aardappels en snij ze in grove stukken. Voeg ze toe aan de kip, samen met de Surinaamse kerrie en flink wat zwarte peper.

Maak ongeveer 250 ml van het bouillonblokje en schenk deze bij het kip mengsel. Laat dit zeker 45 minuten tot een uur sudderen todat de aardappels goed gaar zijn.

Voeg de eieren na ongeveer een halfuurtje toe. Mocht de saus wat te dun zijn, druk dan een aardappel fijn en meng deze door de saus. Is de saus wat te dik voeg dan wat heet water toe. Voeg zout naar smaak toe.

Kook ondertussen de kousenband ongeveer 10 minuten.

Bak de resterende uit en knoflook glazig en voeg de kousenband toe. Bak deze mee totdat de kousenband beetgaar is. Hou dit warm tot het moment van serveren.

Serveer het kipmengsel, de kousenband en het ei op een roti.
Heerlijk met Surinaamse sambal.

Njang Swietie!
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This