Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
Mosselen
2 kg mosselen
2 stengels citroengras
5 cm gember
3 stengels lenteui
3 chilipepers
1/2 bosje koriander
3 peulen kardemom
400 ml kokosmelk
Knoflooksaus
1 kopje yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 teen knoflook
zwarte peper
Stappen
Mosselen
Was de mosselen goed zodat er geen zand of andere viezigheid meer in zit. Gooi de mosselen die open blijven staan weg (zelfs als je er met een andere mossel tegenaan tikt), deze zijn niet goed!
Doe de kokosmelk in een grote pan of wok. Zet het vuur zachtjes aan.
Snij de gember in plakjes. Kneus de citroengrasstengels en de kardemompeulen en voeg alles toe aan de kokosmelk. Laat alle smaken lekker in de kokoksmelk trekken. Ik laat het meestal een minuut of tien tegen de kook aan door pruttelen.
Draai het vuur hoog en voeg de mosselen toe. Laat de mosselen een minuut of acht doorkoken totdat ze gaar zijn, maar niet droog. Roer af en toe goed door zodat de bovenste mosselen ook in de hete kokosmelk komen.
Gooi de mosselen die nog dicht zijn weg, deze zijn niet goed. Serveer de mosselen in diepe borden en stooi er fijngesneden lenteui, wat koriander en naar smaak van kleine stukjes chilipeper toe.
Knoflooksaus
Mix de yoghurt met de mayonaise en knijp hier een teentje knoflook door. Flink wat draaien aan de zwartepepermolen en roer het goed door!
Eet smakelijk!
Sharing is caring!
Ik zag mosselen, dacht jaaah lekker. Maar toen zag ik Thaise, weet totaal niet wat ik er mij bij voor moet stellen. Maar als ik ooit mosselen ga maken, ga ik deze uitdaging aan want klinkt wel erg lekker.
Leuk. Ik ben benieuwd hoe het bevalt….mosselen op Thaise wijze.
Ik had werkelijk geen idee dat je ook Thaise mosselen kan maken… het is in mijn hoofd echt zo’n Hollands iets. Klinkt erg lekker trouwens, en het kan nog… de r zit nog in de maand, geen idee alleen of ze nog ergens te verkrijgen zijn in de supermarkt.. in mijn beleving heb ik ze al een tijd niet meer gezien…
Ze zijn tegenwoordig het grootste deel van het jaar te krijgen!
Ik vind mosselen echt niet lekker, maar misschien met een Thaise touch wel?! Ik ga het binnenkort eens proberen!
Ook lekker met een flinke el gele currypasta bij de kokosmelk!
Lekker! Ga ik ook eens proberen.
Wat origineel, in mijn gedachten zijn mosselen echt Hollands haha. Ik ga dit zeker een keertje proberen, ben dol op mosselen!
Dan moet je deze zeker eens proberen!
Grappig, ik heb nog nooit thuis mosselen gemaakt. Dat is echt zo’n gerecht wat ik eerder kies als ik uit eten ga.
Toch ook eenvoudig zelf te maken…
Hoewel ik in principe vegetariër ben eet ik heeeeeel af en toe nog mosselen, zeker op de manier hoe jij het hier beschrijft is het zo lekker <3 En dan met extra veel knoflooksaus haha ;p
Ik eet ze eigenlijk altijd op deze manier, nooit meer op de traditionele wijze en met heel veel knoflooksaus ? wel zelfgemaakt natuurlijk!