Zoals ik vorige week al zei gaan we eind dit jaar naar Thailand en dan wordt in direct enthousiast en ga ik lekker Thais koken. De Thaise sate van vorige week is een ideale combi met deze pad thai met garnalen. Met de juiste voorbereiding staat dit gerecht supersnel op tafel en waan je je binnen no-time in Thailand. Dit is misschien wel het nationale gerecht van Thailand…super bekend. Zelfs de leverancier van oosterse gerechten uit een doos of pakje heeft dit in het assortiment. Haast is echter geen reden om dit gerecht uit een pakje te maken. Vers is vele malen lekkerder en net zo snel!
Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
12 grote garnalen
2 sjalotten
3 lente-uitjes
1 klein bakje tauge
1/2 limoen
1 wortel
3 tenen knoflook
2 eieren
1 handvol korianderblad
1 handvol pinda’s
4 eetlepels water
4 eetlepels vissaus
1 flinke eetlepel tamarinde pasta
2 eetlepels bruine suiker (ik gebruikte gula jawa)
1/2 eetlepel rode pepervlokken
Stappen
Begin met de voorbereiding. Meng het water, vissaus, tamarinde pasta, rode pepervlokken en de suiker door elkaar tot een woksaus. Roer goed door totdat de suiker is opgelost.
Kook de noodles, maar niet helemaal gaar. We gaan ze nog roerbakken.
Snij de sjalotten, knoflook en de wortel fijn. Hak de pinda’s grof. Snij de lente-ui in ringtjes.
Nu beginnen we met wokken. Doe de olie in de wok en laat dit heet worden. Roerbak de garnalen in 1 a 2 minuten gaar. Zet ze apart.
Doe nu de ui, knoflook en wortel in de pan en roerbak totdat de wortel voldoende zacht is geworden (mag nog best een beet hebben).
Voeg nu de noodles toe samen met het sausje. Roerbak dit nog 1 minuut. Schuif de noodles opzij en doe de eieren op de vrijgekomen ruimte en roer het continue door. Zodra het bijna ei bijna gaar is roer je dit door de noodles.
Voeg nu de tauge en de lente-ui toe. Roerbak nog 1 minuut.
Serveer de noodles met de gebakken garnalen, wat korianderblad en de gehakte pinda’s. Geef er een partje limoen bij.
Eet smakelijk!
Nog meer lekkere recepten
Sharing is caring!