Thaise viskoekjes

Simply the best

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten

Een van mijn favoriete gerechten in een Thais restaurant is de viskoekjes. Meestal neem ik dit als voorgerecht samen met nog wat andere Thaise lekkernijen. Dan begint de maaltijd dus goed! Nu zijn ze ook prima zelf te maken en als je kant-en-klare Thaise rode currypasta gebruikt is het helemaal simpel. Vaak vind ik alles zelf maken lekkerder, maar Thaise curry uit een potje is een prima en snel alternatief. Simply the best!

Naar Bangkok

Aan het eind van dit jaar zijn we een paar dagen in Bangkok. We vliegen dan door naar Myanmar waar we een ontzettend gave rondreis uitgestippeld hebben. Daar ga ik later meer over schrijven. Op de terugweg verblijven we ook nog een hele dag in Bangkok. Ik heb nu al hele lijst van allemaal Thaise lekkernijen die ik daar wil gaan eten. Viskoekjes staan daar zeker op!

 

Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

400 gram kabeljauwfilet
1 volle eetlepel Thaise rode currypasta
1 eetlepel Thaise vissaus
1 ei
2 limoenblaadjes
1 lenteui
2 eetlepels maizena
Olie om in te bakken

Stappen

Snij de kabeljauwfilet in grove stukken en doe ze in een hoge kom. Pureer de vis met een staafmixer.

Roer de Thaise rode currypasta, vissaus, ei en maizena er doorheen.

Snij de lenteui fijn. Haal de nerf uit de limoenblaadjes en snij de rest heel erg fijn. Roer dit ook door de vispasta.

Maak er kleine platte koekjes van en bak die in wat olie aan beide kanten goudbruin en goed gaar. 

 

 

กินอร่อย
Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest