Voorbereiding
Kooktijd
Porties

Ingredienten
1 eetlepel jasmijn rijst
300 gram rundergehakt
3 eetlepels Limoensap
1 eetlepel vissaus
2 stengels citroengras (het witte deel, heel fijn gesneden)
2 sjalotten (fijn gesnipperd)
5 limoenblaadjes (vers, in hele fijne reepjes)
5 lenteuitjes (fijn gesneden)
1 mespuntje chilipoeder
slabladeren
1 handvol munt- of korianderblaadjes
1/2 komkommer
4 tomaten
Stappen
Bak de rijst in een droge koekenpan bruin. Op laag vuur duurt dit ongeveer een minuut of 8. Hou de rijst constant in beweging om aanbranden te voorkomen.
Maal de rijst tot een fijn poeder in een vijzel.
Bak het gehakt met het limoensap en de vissaus rul, zodat het droog wordt. Zet het vuur uit.
Voeg hierna het rijstpoeder, citroengras, ui, lente ui, limoenblaadjes, chilipoeder toe en roer goed door. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe indien nodig.
Maak een schaal op met onderop de sla bladeren en rondom de komkommer en tomaat. Schep hierbovenop het gehaktmengsel.
Garneer met de munt- of korianderblaadjes (naar eigen voorkeur)
Eet smakelijk!
Sharing is caring!
Mmmm, een van mijn favorieten net als Nua Namtok.
Je bericht is gedeeld met de Thaise keuken startpagina
https://thaisekeuken.startpagina.nl/
Die ga ik even opzoeken…ken ik nog niet. Handig zo’n startpagina met kookinspiratie ?? tnx!
Hmmmm lekker! Iedere keer ben ik weer onder de indruk van je lekkere gerechten. Ook deze sla ik op om eens te maken.
Leuk!
Mmm dit klinkt heerlijk! Het herinnert me aan de Thaise kookcursus die ik deed op Koh Lanta!
Oh leuk! Een kookcursus in het buitenland is altijd leuk! Lekker naar de lokale markt om inkopen te doen, heerlijk koken en dan…..zelf opeten ?
Klinkt lekker! Is het niet heel droog met het gehakt zo?
Dat hoort wel zo…door de sla, tomaat en komkommer is het toch redelijk ‘sappig’.
Wat heb jij er toch altijd een lekkere gerechten op staan! Krijg meteen weer trek 🙂
Tnx! Ik ben nou eenmaal niet van de aardappels, groente, vlees ? kan ook lekker zijn, maar meestal eten we toch iets van ergens anders op de wereld!
Weer eentje voor in mijn gerechtenboekje. Ik zou dan wel het gehakt vervangen door iets vagatarisch maar tegenwoordig kan dat zo makkelijk.
Ja, dat is het voordeel van tegenwoordig…hoewel ik het soms wel apart vind dat een vleesvervanger op vlees moet lijken…vegetarisch gehakt bijvoorbeeld….terwijl tofu of tempeh ook lekker is.
Ik ben vorig jaar drie weken in Thailand geweest, maar kan me dit gerecht niet herinneren. Ik eet dan ook geen vlees, maar heb het volgens mij ook bij niemand op het bord zien liggen. Het ziet er goed uit, maar dan vervang ik het gehakt wel voor vegetarisch gehakt 😉
Ik ken het ook uit Laos. Met vegetarisch gehakt kan volgens mij prima!
Wat heb je dat super mooi op dat bord gepresenteerd! Thais eten vind ik echt super lekker! Neem je wel eens kooklessen op reis? Vind ik altijd super. Krijg je een aantal recepten mee en kun je thuis de vakantie weer een beetje in huis halen met een heerlijk gerecht!!
Dank je! Ja, kookcursussen zijn altijd heel leuk! Lekker naar de lokale markt, nieuwe dingen koken en dan het allerleukste…lekker zelf opeten! De recepten gaan altijd mee naar huis. De laatste keer was in Yogyakarta….de zelf gemaakte sambal was voor mij de allerlekkerste ooit ?
Op de foto’s ziet de salade er heerlijk uit. Maar gehakt in een salade?!? Ik vind het gedurfd.
Een echte ‘off the beaten track’ salade ?