Tom Kha Kai

Thaise kokossoep met kip

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
In 2005 zijn we via Thailand onze rondreis door Laos en Cambodja begonnen. We hadden een paar dagen in Bangkok en Chiang Mai voordat we de grens met Laos overstaken. Ik weet nog goed dat het eten in Thailand super lekker was. Vooral de heerlijke soepen en salades hebben me verrast. De Thaise kokossoep met kip maak ik nog regelmatig volgens onderstaand recept. Deze soep is niet pittig, maar heeft wel een bijzondere smaak door de verse ingrediënten als citroengras en galangal.


Voorbereiding

Kooktijd

Porties

Ingredienten

2 blikken kokosmelk (400 ml per blik)
2 stengels citroengras (gekneusd)
150 gram champignons (in plakjes)
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel bruine suiker
5 cm galangal (Laos) (in plakjes)
20 kleine tomaatjes (gehalveerd)
1/2 limoen (voor het sap)
300 gram kipdijfilet (in kleine dunne plakjes)
4 kleine uitjes ((in dunne reepjes))
5 limoenblaadjes
1 handvol korianderblaadjes
1 kleine spaanse peper (zonder zaadjes, in ringetjes gesneden)

Stappen

Breng de kokosmelk samen met de stengels citroengras, laos, en ui langzaam aan de kook.

Voeg de kip, suiker en vissaus toe en laat nog een aantal minuutjes doorgaren.

Voeg de tomaatjes en de champignons toe en laat weer een paar minuutjes zachtjes doorgaren.

Dan het limoensap, de limoenblaadjes en de rode peper toevoegen. Als je gedroogde limoenblaadjes gebruikt dan kun je deze het best wat eerder toevoegen.

Serveer met de korianderblaadjes en eet smakelijk.

Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Pin It on Pinterest

Share This