Twelve monkeys

There's no business like monkey business

 

 

 

 

 

 

 

 

ReisverhalenWereldgerechten
Je komt ze eigenlijk overal tegen op je reizen. Brutale apen die apenstreken uithalen. Altijd lachen. Soms moet je wel even op je spullen letten want ze zijn altijd opzoek naar eten. Ook is het verstandig om wat afstand te houden want hoe schattig ze er ook uit zien, het blijven wilde dieren. Als ze je bijten kan dat grote gevolgen hebben en dat wil je niet als je op reis bent. Apen kunnen het rabiësvirus, hondsdolheid, dragen en daaraan kun je overlijden. Zorg dus voor de best mogelijke bescherming en neem hierover contact op met een deskundige. Na deze korte intro komt de aap uit de mouw, of liever, twaalf apen uit de mouw. Twelve Monkeys, there’s no business like monkey business. Dit zijn mijn twaalf leukste apenfoto’s.

De denker

Monkey BusinessDeze foto is genomen in de Zoo in Boedapest. Geweldige stad met ook een leuke dierentuin. Als je tijd hebt dan is het zeker aan te bevelen om hier een kijkje te nemen. Het is de grootste en oudste dierentuin van Hongarije. Mee lezen over Boedapest? Lees dan mijn blog “Boeda en Pest, een gouden combi langs de Donau“.

De stille genieter

Monkey Business

Monkey Forest bij Ubud op Bali. Zit veilig in de boom een lekker stukje appel op te peuzelen. krijg je hier ook honger van? kijk dan eens bij het recept voor de lekkerste banana pancake ooit die ik at in Ubud.

Ik hou je in de gaten met je stukje appel

Monkey BusinessEveneens Monkey Forest. Deze lust ook wel een stukje appel, maar durft het net niet te gaan halen. Misschien even overleggen met ” de denker” om tot een plan te komen. Twee weten meer dan één.

Weet je zeker dat jij de vader bent?

Monkey Business

De Perhentians in Maleisië. Ik denk wel dat het de echte ouders zijn. De aapjes kleuren later bij. De Perhentians zijn trouwens prachtig. Ik ging er op zoek naar Nemo.

I can do this

Monkey BusinessSri Lankja. Tsja, die krijgt hij natuurlijk nooit op. Genieten van meer natuur op Sri Lanka. Het Yala National Park is prachtig. wij deden daar een safari en zagen naast apen nog veel meer prachtige dieren.

Kijk mij nou een trots zijn als een pauw met mijn lekkere lange staart

Monkey Business

Ranthambore National Park, India. Wij gingen op zoek naar tijgers, maar zagen direct bij de ingang al deze prachtige aap. Zagen we ook nog tijgers? Check mijn blog over onze safari in Ranthambore.

De sprinter
Monkey Business

Rajasthan, India. Deze apen waren lekker aan het rennen over de daken met op de achtergrond een fort in Rajasthan, India. In Rajasthan bezochten we een tempel die door hele bijzondere dieren wordt bewoond. Indrukwekkend en bizar, de Karni Mata tempel in Bikaner.

Ik heb de apenstreken uitgevonden

Monkey Business

Darjeeling, India. Je ziet gewoon dat hij zit te wachten op een kans om iets ondeugends uit te halen.

Dr. Spock

Monkey Business

Sri Lanka. Dit moet toch echt een Trekkie zijn? Beam me up Scotty!

One big happy familieMonkey Business

Nepal. De jonkies waren nog lekker speels en waren de hele tijd met elkaar aan het ravotten. De grote is het zat en steekt zijn tong uit. In Nepal bezocht ik onder andere de drie koningssteden.

De lifter

Monkey Business

Tanzania. Als je nog klein bent en je bent een beetje moe, dan is het lekker als je even mee mag rijden op één van je ouders. We waren in Tanzania om heel veel safari’s te doen. Wat een prachtig land. Mocht je niet overtuigd zijn bekijk dan mijn 10 redenen om op safari te gaan.

De baardaap

Monkey Business

Batu Caves, Maleisië. Dit is de grootste grot van de Batu Caves. Hier woont een hele kolonie apen. Het is er donker, dus lastig om te fotograferen. Deze bleef gelukkig even stil zitten. Batu Caves is een leuke dagtocht vanuit Kuala Lumpur.

Wat zijn het toch een fantastisch grappige beesten die apen. Wat denk je, zit er een Brad Pitt tussen?

Pin It on Pinterest

Share This